- Det tar alltid tid for en mindretallsregjering å få gjennom budsjettet. Men vi blir enige til slutt.

Erna har ikke tidspress, men Venstre og KrF krever at regjeringspartiene nå beveger seg.

LAVE SKULDRE: Statsminister Erna Solberg lar seg ikke stresse av tidsfrister og har god tro på at Høyre, Frp, Venstre og KrF skal bli enige om statsbudsjettet til slutt. Her snakker Solberg med pressen om status budsjettforhandlingene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LAVE SKULDRE: Statsminister Erna Solberg lar seg ikke stresse av tidsfrister og har god tro på at Høyre, Frp, Venstre og KrF skal bli enige om statsbudsjettet til slutt. Her snakker Solberg med pressen om status budsjettforhandlingene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går måtte finanspolitikerne gi opp og overlate forhandlingene om statsbudsjettet til de parlamentariske lederne.

- Det er veldig mye arbeid som gjenstår, sa Venstre-leder Trine Skei Grande, som var den første som ankom forhandlingene i statsstårssalen på Stortinget som startet nå 12.15.

- Må bevege seg Knut Arild Hareide (KrF) la ikke skjul på at han mener det er regjeringspartiene som er nødt til å bevege på seg.

- Vi forventer at regjeringa kommer med noe nytt. Vi var tydelige i går på at vi har større forventninger enn det som ligger der, og at vi må få til langt større bevegelsen enn vi har hatt de siste dagene, sier Hareide, som la til at han forventer «tydelige avklaringer fra regjeringspartiene».

Stor avstand - Skal vi få til en avtale i løpet av de nærmeste dagene, må regjeringspartiene komme oss i møte på det som har vært viktig for oss.

Han bekrefter at avstanden mellom partene er betydelig - lenger enn han hadde trodd. Årsaken til det, var ifølge Hareide:

- Regjeringspartienes vilje til å komme oss i møte.

Optimistiske - Men nå er vi optimistiske, la han til, og sa samtidig at sentrumspartiene var villige til å spisse sine krav i forhandlingene som gjenoptas i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.