- Det tok bare et par minutter fra vi kom dit til hele traileren sto i full fyr

Kompisgjeng havnet midt i branndramet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kompisene Steffen Aasebø (18), Simen Almestad (21) og Dennis Kristoffer Dale (18) fra Bergen var på vei til festival i Sverige da de plutselig havnet midt i branndramaet i Gudvangatunnelen i går.

De filmet mens traileren sto i full fyr inne i tunnelen og personer i bilene rundt forsøkte å snu. Se videoen øverst i saken.

Fikk beskjed om å ringe brannvesenet Da traileren foran satte på nødblinken trodde de at det betydde at de kunne kjøre forbi.

- Foran ham sto en trailer helt i ro og vi kjørte inn bak den og stoppet. Så kom sjåføren ut og spurte på engelsk om vi kunne ringe brannsvesenet siden det brant i traileren, forteller Steffen Aasebø til Dagbladet.

Mennene fikk beskjed av brannvesenet om å finne et brannskap og trekke ut brannslukningsapparat, slik at redningspersonell kunne se hvor i tunnelen de befant seg.

Rask brannutvikling Ifølge Aasebø forsøkte trailersjåføren  å slukke brannen med vann uten å lykkes. Brannen utviklet seg raskt.

- Det tok bare et par minutter fra vi kom dit til hele traileren sto i full fyr. Da vi kom så vi ingenting, men etter to minutter så vi masse røyk. Så begynte det å brenne litt og plutselig brant det veldig mye.

Mens de hentet brannslukningsappartet så kompisgjengen mange biler som holdt på å snu.

- Det sto også mange biler med campingvogner som ikke fikk til å snu fordi de var for lenge. Det var også en buss som holdt på å rygge ut igjen, sier Aasebø.

- Ekkelt Bergenseren forteller at brannvesenet brukte over en time på å komme til stedet.

- De kom fra Flom og Voss, på begge sider av tunnelen.

Til tross for at det lenge så dramatisk ut, kom alle fra tunnelulykka med livet i behold.

- Det var jo ekkelt. Men det kunne gått verre enn det gikk, sier Aasebø.