STOR RESPONS: Anette Sæther fra Tiller hadde ingen anelse om hvor stor respons annonsen hennes ville få, da hun annonserte etter en walkman til sin psykisk utviklingshemmede bror. Disse elleve walkmanene har allerede ankommet, og flere er trolig på vei. Foto: Privat
STOR RESPONS: Anette Sæther fra Tiller hadde ingen anelse om hvor stor respons annonsen hennes ville få, da hun annonserte etter en walkman til sin psykisk utviklingshemmede bror. Disse elleve walkmanene har allerede ankommet, og flere er trolig på vei. Foto: PrivatVis mer

Det tok helt av da Anette ville få tak i en walkman til sin psykisk utviklingshemmede bror (47)

- Det er helt sykt, helt vilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var på vegne av broren Stig (47) at Anette Sæther (32) fra Tiller i Trondheim la ut en annonse på Finn.no der hun spurte om noen kunne hjelpe henne med å få tak i en walkman. Broren hadde nemlig en rekke kassetter liggende med favorittmusikken sin - men ingenting å spille dem av på.

Det er mulig det er noen år siden kassetten var allemannseie, og walkmanen er ikke lenger det heiteste du kan rocke til opp Karl Johan. Men det betyr ikke at det norske folk ikke har legendariske 80-tallsdingser liggende fortsatt.

- Responsen har vært helt overveldende. Jeg kikket nettopp på statistikken for annonsen, og den hadde fått 99 000 treff. Det er helt sykt. Det er helt vilt, sier Sæther til Dagbladet.

Mamma trår til Nå virker alt å være klart for at Anettes psykisk utviklingshemmede bror Stig (47) igjen kan få høre gammeldans, Sissel Kyrkjebø, Hanne Krogh og historier fra Hakkebakkeskogen og Hundremeterskogen - på kassett.

ANNONSEN: «Jeg ønsker gjerne å få tak i så mange walkmaner som mulig. Min bror er psykisk utviklingshemmet og hans hobby er å høre på kassetter. Vi har kassetter i masser, men walkmanene han har blir til stadighet ødelagte. Det er ikke å få kjøpt i butikk lenger, så vi prøver her. Så har du en walkman liggende inne i skapet som du ikke bruker, ønsker jeg og min familie gjerne å kjøpe de.»
ANNONSEN: «Jeg ønsker gjerne å få tak i så mange walkmaner som mulig. Min bror er psykisk utviklingshemmet og hans hobby er å høre på kassetter. Vi har kassetter i masser, men walkmanene han har blir til stadighet ødelagte. Det er ikke å få kjøpt i butikk lenger, så vi prøver her. Så har du en walkman liggende inne i skapet som du ikke bruker, ønsker jeg og min familie gjerne å kjøpe de.» Vis mer

- Jeg har nettopp overlevert åtte walkmaner til mamma, som ser igjennom dem nå. Jeg ville egentlig holde det skjult for henne, men når det tok av så gæli måtte jeg snakke med henne, sier Sæther - som også har mottatt en rekke e-poster og tips om hvor hun kan få tak i enda flere.

- Vi må jo se om walkmanene som har kommet faktisk fungerer, så jeg har tatt imot alt jeg er blitt tilbudt, sier hun.

Rørt Broren Stig bor på daghjem, og har ikke fått med seg kaoset.

- Han er nok ganske intetanende om hva som skjer, men så lenge han får en ny walkman han kan høre musikk på er han strålende fornøyd, sier Anette Sæther.

- HELT VILT: Det sier Anette Sæther om responsen.
- HELT VILT: Det sier Anette Sæther om responsen. Vis mer

Hun kan bare registrere at annonsen hennes nå er den mest delte på hele Finn.no.

- Det har tydeligvis rørt folk. Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli så stort, sier hun til Dagbladet.

RESPONSEN: Trolig har annonsen passert 100 000 treff når du leser dette. Foto: Privat
RESPONSEN: Trolig har annonsen passert 100 000 treff når du leser dette. Foto: Privat Vis mer