FRUSTRASJON: Togpassasjerene ble stående å vente på stasjonen på Hamar. Det tok litt tid før busser og taxier kom for å frakte dem videre. Foto: Hanne Røvig Schjold / Twitter
FRUSTRASJON: Togpassasjerene ble stående å vente på stasjonen på Hamar. Det tok litt tid før busser og taxier kom for å frakte dem videre. Foto: Hanne Røvig Schjold / TwitterVis mer

- Det tok tre kvarter før noen sa det. Stemningen var ganske dårlig

Full togforvirring etter trafikkstans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 16.00 i ettermiddag kom Statens vegvesen med en melding om at E6 mellom Minnesund og Kolomoen ble stengt for all vei- og togtrafikk på grunn av rasfare.

Politiet på Romerike opplyste at jernbanen også skulle stenges. Deretter avkreftet Jernbaneverket og Statens vegvesen stenging av Dovrebanen overfor NTB.

Det skapte naturlig nok en del frustasjon blant togreisende i ettermiddag da det viste seg at togtrafikken var stengt mellom Eidsvoll og Tangen. Klokka 17 sa derimot Jernbaneverket at jerbanenstrekningen forbi det rasfarlige området likevel var stengt.

Selv om vi kanskje ikke kan gå god for opplysningene hundre prosent, opplyser kommunikasjonsrådgiver Erik Lønning at strekningen nå igjen er åpnet for togtrafikken.

- Ja, nå er vi i gang igjen, sier han.

- Dårlig stemning Hanne Røvig Schjold var blant passasjerene som måtte gå av på Hamar.

- Jeg hadde tatt toget fra Lillehammer og hadde lest på nettet at toget heller ikke skulle gå. Først tre kvarter seinere fikk vi beskjed fra personalet om at jerbanelinja var stengt. Vi ble sluppet av på Hamar, vi fikk lite informasjon, og det var ingen busser som ventet der, sier hun.

For Røvig Schjold ble det det maxitaxi videre fra Hamar.

- Det var mange som skulle rekke fly på Gardermoen, og stemningen blant de var naturligvis ganske dårlig, sier hun.

Åpnet igjen Kommunikasjonsrådgiver Erik Lødding i NSB bekrefter at togtrafikken mellom Eidsvoll og Tangen nå går igjen.

- Det kan være noen forsinkelser i påvente av å få trafikken i gang igjen. Det var stengt fra rundt klokka 16.00, sier han.

Han sier at NSB fikk beskjed fra Jerbaneverket om at strekningen skulle stenges. På tross av at Jernbaneverket like etter klokka fem uttalte at jerbanen skulle gå som normalt, fordi det ikke skulle sprenges da togene kjørte.

- Vi kjørte så langt vi kunne, og stoppet naturligvis da vi måtte. Vi er glad for å være i gang igjen, og det viktigste er at det er trygt for de reisende.

Og at det ikke sto busser og ventet på passasjerene på Hamar, hadde ifølge ham sin naturlige årsak.

- Det tar litt tid å få busser på plass på stående fot. Dette var en uforutsett hendelse, og vi måtte bestille busser i markedet, sier Lødding.