Det totalitære økosamfunnet

Miljøbevegelsen representerer vårt største klimaproblem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alle som så visepresident Al Gore og landsmoder Gro Harlem Brundtland smiske med hverandre på Skavlan på forsommeren, visste hvor Fredsprisen ville havne. Al Gore har gått fra å være visepresidenten som startet flere kriger i den virkelige verden til å bli frelseren som tar til orde for en helt ny og moralsk verdensorden for de troende. Gore har flyktet ut av politikken og over i fiksjonens rike. Han er blitt en tegneseriefigur som reiser jorda rundt på første klasse og svir av mer C02 enn noe annet levende vesen, da kanskje bortsett fra Johan Galtung. I kofferten har han med seg et slideshow med masse faktiske feil ifølge britisk høyesterett, men tilsatt effektfull lyd fra lydtrollmenn i Hollywood. Det er tross alt bedre at budskapet er effektfullt, enn at det er sant.

Miljøbevegelsen trengte sin yppersteprest på samme måte som inkvisisjonen trengte en pave. Slik inkvisisjonen jaktet på kjettere, jakter miljøbevegelsen nå på alle som er så umoralske at de ikke tror verden går under om ti år hvis vi ikke gjør noe drastisk. Fra det ene kjellerdypet etter det andre kommer mørkemennene som orkene i Ringenes herre, og sprer skrekk og gru. Det er kloden som står på spill, alt annet er vranglære og alle som opponerer må straffes. Sjefsmørkemann er Pål Prestrud, sjefen i CICERO. Hans tunge og melankolske framtoning slipper ingen strimer av lys gjennom. Hans plikt er å forberede verden på dens undergang. Selv den vanligvis så teknooptimistiske Frederic Hauge ser mer og mer ut som en pompøs middelaldermunk som balanserer mellom å henfalle til hedonisme fordi alt håp er ute, og en moderne refsende utgave av Brand. Lengst går villsauen fra Vestlandet, Kurt Oddekalv, som mener at menneskene må akseptere at naturen slår tilbake og at det er helt ok at noen mennesker blir spist av bjørner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer