- Det tragiske er at nå har det skjedd igjen

Julia og Rune Hovland mistet datteren Emilie dagen etter fødselen på Kongsberg sykehus.

EMILIE DØDE: Julia og Rune Hovland opplevde alle foreldres mareritt da datteren Emilie døde etter fødselskomplikasjoner. Foto: Henning Lillegård
EMILIE DØDE: Julia og Rune Hovland opplevde alle foreldres mareritt da datteren Emilie døde etter fødselskomplikasjoner. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KONGSBERG (Dagbladet): Etter flere alvorlige episoder de siste årene med barnedødsfall og alvorlige skader, er fødeavdelingen ved Kongsberg sykehus stengt på ubestemt tid. Stengingen kommer som et resultat av at et barn døde i mors liv forrige helg. Da den fødende kvinnen fikk komplikasjoner, ble hun forsøkt overført til sykehuset i Drammen, men barnets liv sto ikke til å redde.

- Så langt vi foreløpig kan vurdere saken, er det en mulighet for at det er utvist grov uaktsomhet fra sykehusets side, sier flylkeslegen i Buskerud, Ketil Kongelstad, til Dagbladet.

Politiet startet i går rutinemessig etterforskning av det unaturlige dødsfallet. 

- Ikke lett å leve medEkteparet Julia og Rune Hovland mener fødeavdelingen i Kongsberg bør stenges for godt. Datteren Emilie ble født der lille julaften 2007, og døde dagen etter. Jordmora slo alarm da det oppsto komplikasjoner under fødselen, men det tok tid før hun fikk tak i legen som kunne sende dem til operasjonssalen.

- Det tok minst 20 minutter fra jordmora slo alarm til legen kom, og bare legen kan sende folk til operasjonssalen, sier Rune Hovland. Han mener fødeavdelingen bør stenges for godt fordi risikoen dersom det oppstår komplikasjoner under fødsler er for stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer