- Det treffer oss midt i KrF-hjertet

Kjell Ingolf Ropstad vil at regjeringen utreder barnetillegget grundigere.

USOSIAL PROFIL: Kjell Ingolf Ropstad, sosialpolitisk talsperson i Kristelig Folkeparti, er misfornøyd med profilen i statsbudsjettet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
USOSIAL PROFIL: Kjell Ingolf Ropstad, sosialpolitisk talsperson i Kristelig Folkeparti, er misfornøyd med profilen i statsbudsjettet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - For slik endringene i barnetillegget ligger nå, kan jeg ikke anbefale KrF å støtte det, sier Kjell Ingolf Ropstad, sosialpolitisk talsperson for Kristelig Folkeparti på Stortinget.

Ryddigere - Nå skal stortingsgruppa ta endelig stilling til det, men jeg håper vi heller ber regjeringen komme tilbake med en egen sak enn å ta det i budsjettet. Det hadde vært mye ryddigere, sier Kjell Ingolf Ropstad. 

Kristelig Folkeparti legger ikke skjul på at Solberg-regjeringens budsjettprofil er vanskelig å svelge.

- Regjeringen har bomma på er kraften i misforholdet mellom skattelettelser for de rikeste og innstramminger for utsatte barnefamilier. Det treffer oss midt i KrF-hjertet. De hadde jo ikke behøvd å redusere barnetillegget nå i statsbudsjettet. Jeg er i politikken for å hjelpe sårbare mennesker, det er drivkraften for oss i KrF, sier Ropstad.

Trygve Hegnar KrF opplever regjeringens forslag om å fjerne skatteklasse II som en rein omkamp.

Finanspolitisk talsperson Hans Olav Syversen har uttalt at man i KrF ikke er vant til å levere tilbake gevinstene før man deltar i en ny basar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer