- Det trengs flere proffer i barnehagene

Utdanningsforbundet hilser Torbjørn Røe Isaksens kvalitetsreform velkommen.

FLERE PROFFER: Leder i Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied, er glad for at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen varsler et kvalitetsløft or barnehagene med flere utdannede barnehagelærere per barn. Hun advarer mot A- og B-barnehager. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
FLERE PROFFER: Leder i Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied, er glad for at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen varsler et kvalitetsløft or barnehagene med flere utdannede barnehagelærere per barn. Hun advarer mot A- og B-barnehager. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kunnskapsminister Røe Isaksen varsler i Dagbladet i dag en ny kvalitetsreform for barnehagene. varsler Han sier det i dag er for store forskjeller mellom barnehagene når det gjelder innhold, kvalitet og læring, og vil ha flere faglærte barnehagelærere per barn i barnehagene.

Utdanningsforbundet hilser reformen velkommen.- Det er positivt at Røe Isaksen flytter barnehagespørsmål fra å være familiepolitikk til å være utdanningspolitikk der det virkelig hører hjemme. Det er fortsatt en del politikere som ser på barnehagen som oppbevaring for foreldre i jobb. Vi opplever ikke at han er der, sier Lied til Dagbladet.

Hun er også veldig glad for at Røe Isaksen lover et lærerløft i barnehagen.

Må velge riktig spor - Det trengs mange flere proffer i norske barnehager. Norge ligger dårligst an i Norden slik det er i dag. Nå må Røe Isaksen velge riktig spor framover. Det er mange retninger den norske barnehagen kan utvikle seg i, og en av dem som vil være uheldig, er forskjellsbarnehagen.

Som Røe Isaksen selv peker på, er kvalitetsforskjellene mellom barnehagene for store. Og det er mange barn som ikke blir sett slik de skal. Her må riktige grep tas for at forskjellene ikke forsetter å øke, sier Lied.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer