Det tunisiske folk stoler ikke på samlingsregjering

Tunisias nye samlingsregjering er alt i ferd med å rakne, og protestaksjonene fortsetter.

MØTT MED KØLLER OG TÅREGASS: Demonstranter som mener for mange fra det gamle regimet klamrer seg til makten, ble tirsdag på ny møtt med tåregass og politikøller i hovedstaden Tunis. Foto: SCANPIX/AFP
MØTT MED KØLLER OG TÅREGASS: Demonstranter som mener for mange fra det gamle regimet klamrer seg til makten, ble tirsdag på ny møtt med tåregass og politikøller i hovedstaden Tunis. Foto: SCANPIX/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ghannouchi var statsminister under den forhatte presidenten Zein al-Abidine Ben Ali, men er nå blitt leder for en nasjonal samlingsregjering.

Demonstranter som mener for mange fra det gamle regimet klamrer seg til makten, ble tirsdag på ny møtt med tåregass og politikøller i hovedstaden Tunis.

- Den nye regjeringen er en skam. Den er en fornærmelse mot revolusjonen som krevde liv og blod, sier studenten Ahmed al-Haji.

- Det er ikke nok at Ben Ali forsvinner. Hele apparatet må bort, sier en 45 år gammel grunnskolelærer til DPA, og henviser til presidentens maktapparat i partiet RCD.

Trakk seg De nye protestene førte til at hovedorganisasjon UGTT trakk sine tre statsråder ut av regjeringen, som dermed nå består av rester fra Ben Alis regime.

De fagorganiserte spilte en nøkkelrolle i protestene, som blant annet ble drevet fram av unge, arbeidsløse akademikere. Opposisjonspartiet Ettajdid krever at ministrene til Ben Ali sier fra seg medlemskapet i RCD, og at de gir fra seg rikdommer ervervet gjennom RCD.

Både Ghannouchi, fungerende president Fouad Mebazza og flere medlemmer av samlingsregjeringen var tidligere president Ben Alis lojale støttespillere. Det gamle regimet var kjent for sin omfattende korrupsjon og maktmisbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer