Det ukjente gisselet har meldt seg

Ble truet til å holde kjeft. Dumpet fra ransbil utenfor Kristiansand.

 PÅGREPET:  Den ranssiktede 34-åringen ble pågrepet i går ettermiddag. Nå har også det ukjente gisselet meldt seg, en mann i 20-årene, som ble truet til å holde kjeft og dumpet ut av ransbilen etter en halvtime. FOTO.FVN.NO.
PÅGREPET: Den ranssiktede 34-åringen ble pågrepet i går ettermiddag. Nå har også det ukjente gisselet meldt seg, en mann i 20-årene, som ble truet til å holde kjeft og dumpet ut av ransbilen etter en halvtime. FOTO.FVN.NO.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Det andre og ukjente gisselet fra dramaet på Sørlandet i går har nå meldt seg for politiet.

Ifølge operasjonsleder i Agder politidistrikt var det en mann i 20-årene som meldte seg i natt.

- Han er avhørt som vitne og er sluppet fri etter å ha forklart. Han var tilfeldigvis i nærheten da en vekter ble truet til å ta ut penger fra en minibank på Sørlandssenteret ved ved 08-tiden søndag.

- Han var på feil sted til feil tid, og er ikke mistenkt for å ha noe å gjøre med truslene, opplyse politiinspektør Magnus Andreassen i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Den 34 år gamle mannen, som ble pågrepet i Grimstad i går ettermiddag og som foreløpig er siktet for ran, oppdaget at det var en tilskuer til truslene mot vekteren.

Truet til å holde kjeft - Ranssiktede truet mannen med våpen inn i vekterens bil, og både han og vekteren ble truet inn i en bil som gisler. Mannen som meldte seg i natt har forklart at han ble truet til ikke å varsle politiet, men vi kan foreløpig ikke si noe om det var grunnen til at han først meldte seg i natt, sier politiinspektør Andreassen til Dagbladet.

Både vekteren og mannen som nå har meldt seg, var gisler i bilen en halvtimes tid før de ble satt av utenfor Kristiansand sentrum. Politiet vil foreløpig ikke si hvor gislene ble dumpet.

Ingen tips om Golf'en
Politiet etterlyser fortsatt vekterens bil - en beige Volkswagen Golf med kjennetegn PP 82978.

- Vi har ikke fått noen observasjoner på bilen siden den forsvant fra Sørlandssenteret ved 08-tiden søndag, sier Andreassen.

- Alle er kjent av politiet Både 34-åringen som ble pågrepet i Grimstad i går ettermiddag, den 35 år gamle kvinnen som ble pågrepet i Fevik ved 22-tiden og en mann i 50-årene som ble pågrepet ved 00.40-tiden i natt, er alle kjente av politiet, bekrefter politiinspektør Magnus Andreassen overfor Dagbladet.

Han vil foreløpig ikke si noe hvilke forehold de tre pågrepne er siktet for.

Ifølge VG er 34-åringen fra Lyngdal dømt flere ganger for lignende forhold og for besittelse av narkotika.

Seinest i mai i fjor ble mannen dømt for innbrudd mens han var ute på prøve fra soning av en annen dom fra 2007.

34-åringen er foreløpig siktet for ran, kvinnen for delaktighet i ran og mannen i 50-årene for frihetsberøvelse.

- Alle blir avhørt i formiddag. De vil få oppnevnt forsvarere i løpet av kort tid, sier politienspektør Andressaen til Dagbladet.

Politiet har foreløpig ikke flere navngitte personer i kikkerten, men utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser i forbindelse med alt som skjedde i løpet av søndagen.

Uklart om politiskudd - Var det en kule fra politiets våpen som traff den ranssiktede 34-åringen?

- Det kan vi ikke svare på, og det er Spesialenheten som nå er satt til å finne ut av det. Det er klart at våre tjenestefolk løsnet et varselskudd før pågripelsen i Grimstad. Politiet var satt opp med våpen med 9 millimeter ammunisjon. Såvidt jeg har forstått fra sykehuset ble truffet av småkalibret ammunisjon, og 9 millimeter er ikke regnet som småkalibret. Men kula er tatt vare på på sykehuset, sier politiinspektør Andreassen.