Eirik Jensen

Det ukjente jurydramaet: - Eirik Jensen én stemme fra å bli felt for narkotikakriminalitet

Jurymedlem i Jensen-saken forteller om splittelse, dragkamp og uenighet. Slik skal de ti medlemmene i juryen, som fikk kjennelsen forkastet, ha stemt.

KAOTISK: 28. januar skulle Eirik Jensen få svar på om han ble dømt skyldig, eller frifunnet for narko- og korrupsjonstiltalen. I stedet ble alt snudd på hodet. Video: Nicolai Delebekk / Kristoffer Løkås / NTB Scanpix. Redigering: Marie Røssland. Foto: Bjørn Langsem Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dramatikken kunne knapt vært større i rettssaken mot Eirik Jensen (61) i Borgarting lagmannsrett mandag. Forrige onsdag trakk norgeshistoriens siste jury seg tilbake for å avgjøre skyldspørsmålet i den groveste narkotika- og korrupsjonssaken som er ført for norsk rett.

Ventetida var seig for Eirik Jensen. I rundt 40 effektive timer satt juryen og diskuterte saken før de mandag formiddag varslet at de hadde avgjort skyldspørsmålet og ville komme med en kjennelse klokka 13.00.

Resultatet var oppsiktsvekkende. Juryen frikjente den tidligere politimannen for medvirkning til narkotikainnførsler, men fant ham skyldig i grov korrupsjon.

- Én stemme unna

Det tok bare én time og tjue minutter før fagdommerne enstemmig forkastet kjennelsen. De mener at Eirik Jensen utvilsomt er skyldig i å ha bidratt til Gjermund Cappelen (51) sin enorme hasjsmugling til Norge.

Dette betyr at saken etter alle solemerker vil behandles av lagmannsretten på nytt, denne gangen med meddomsrett som etter all sannsynlighet består av fem lekdommere og to fagdommere.

Selv om fagdommerne ikke var i tvil om Jensens skyld, var tvilen stor hos juryen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer