- Det unike med miljøet er kameratskapet og respekten for hverandre.

Stasjonssjef Diederik Willem Kolff beskriver de savnende som svært godt likt.

PREGET AV SITUASJONEN:  Stasjonssjef Diederik Willem Kolff beskriver arbeidsmiljøet som godt og lite familievennlig. De tilbringer mye tid på jobb.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
PREGET AV SITUASJONEN: Stasjonssjef Diederik Willem Kolff beskriver arbeidsmiljøet som godt og lite familievennlig. De tilbringer mye tid på jobb. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stasjonssjef og oberst Diederik Willem Kolff kjenner fire av de fem savnede fra Hercules-flyet «Siv».

Han beskriver et arbeidsmiljø med mye humor og god kommunikasjon.

- Det unike med miljøet er kameratskapet og respekten for hverandre. Vi tar ansvar, men vi har samtidig mot til å si ifra hvis vi føler at noe er feil.

Han mener miljøet preges av at alle tar jobben alvorlig. Enheten er unntatt arbeidsmiljøloven fordi arbeidet innebærer lange dager.

- Vi jobber lange dager. Det er en variert og spennende tjeneste, men ikke alltid familievennlig.

Mistet kolleger før Willem Kolff kommer opprinnelig fra Nederland, og har både jobbet i det nederlandske og det britiske forsvaret tidligere.

Han er fra jagerflygmiljøet, hvor han flere ganger har opplevd at arbeidskollegaer har oppkommet under oppdrag. Han ble stasjonssjef på Gardemoen i 2008.

- Erfaringene derifra tar jeg med meg nå. En ulykke av et slikt omfang har jeg ikke opplevd tidligere. Mannskapet har årlige treningsprogram hvor de trener på tenkelige situasjoner. To ganger i året blir rundt 50 ansatte sendt til USA for å øve i simulator.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.