Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var absurd og ufattelig å få denne beskjeden

Idol-Jenny er i sorg over tapet av venninnen Margaret. - Hun var et vakkert menneske.

MINNES: Margaret Molland Sanden ble drept av en 30-årig sudansk asylsøker på Valdresekspressen i går. Venner og bekjente minnes 19-åringen i dag. Her er hun avbildet under en russerevy i Årdal i mai i år. Foto: Jonny Asperheim/porten.no
MINNES: Margaret Molland Sanden ble drept av en 30-årig sudansk asylsøker på Valdresekspressen i går. Venner og bekjente minnes 19-åringen i dag. Her er hun avbildet under en russerevy i Årdal i mai i år. Foto: Jonny Asperheim/porten.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg vil huske henne som et vakkert menneske, skriver Idol-vinner Jenny Langlo (20) i en sms til Dagbladet.

Hun er i sorg over tapet av venninnen Margaret Molland Sanden (19). Sanden ble, sammen med bussjåfør Arve Kvernhaug fra Bagn og svenske Brahim Khouya, drept av en 30 år gammel sørsudansk asylsøker på Valdresekspressen ved Årdal i går.

- Margaret bor rett over meg på Blindern Studenterhjem. Felleskapet der er utrolig sterkt, og vi alle der er derfor enormt preget og i veldig stor sorg, skriver Langlo i en sms til Dagbladet.

19-åringen begynte i høst på ingeniørstudier på Høgskolen i Oslo. Da hun ble drept var hun hjemme i Årdal på besøk.

Absurd og ufattelig - Jeg hadde akkurat begynt mitt vennskap med Margaret, og derfor kjenner jeg henne ikke så veldig godt, men jeg har lagt merke til og tenkt over at hun er en jente med en veldig godhet over seg. Hun var et menneske jeg så frem til å bli bedre kjent med, skriver Langlo.

Langlo forteller at Margaret var en av de siste hun var i kontakt med på Blindern før hun dro til Mosambik. Hun er nå på vei hjem etter å ha opptrådt på fredsfestivalen Umoja - der også Thorvald Stoltenberg ble hedret.

- Det å få denne sjokkbeskjeden på vei hjem er rett og slett helt absurd og ufattelig, skriver Langlo i en sms til Dagbladet.

- Og det viser også hvor ubeskrivelig viktig det er at vi fortsetter å jobbe og kjempe for global fred. At hun ble revet bort på denne måten er ubeskrivelig vondt og mest av alt uendelig urettferdig.

- Fantastisk jente Venner og bekjente av 19-åringen hedrer henne i dag.

- Hun var den modigste og mest fantastiske jenta jeg noen sinne har kjent, sa venninnen Kaja Øy til Dagbladet i formiddag.

- Hun var en helt nydelig jente, sa Margarets nærmeste nabo i Årdal.

To venninner av den drepte 19-åringen var blant de mange som i dag har tent lys til minne om Margaret, Arne Kvernhaug og Brahim Khouya tente de lys for venninna.

- Hun var bare hjemme på besøk, til vanlig studerte hun et annet sted. Hun var en snill jente som ikke ville noen noe vondt.

I SORG: Jenny Langlo minnes Margaret Molland Sanden som et vakkert menneske med mye godhet i seg. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I SORG: Jenny Langlo minnes Margaret Molland Sanden som et vakkert menneske med mye godhet i seg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer