- Det var aldri et planlagt utspill. Det var et uttrykk for et ønske om å hjelpe. Det er vi forplikta til

Petter Stordalen forklarer hvorfor han vil gi overnattingsplass til 1000 flyktninger.

- VIL HJELPE: - Jeg har ikke alle svarene, men jeg vil veldig gjerne være med å finne løsninger. For de finnes, hvis vi ser etter dem, skriver Petter Stordalen om utspillet om Syria-flyktningene. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- VIL HJELPE: - Jeg har ikke alle svarene, men jeg vil veldig gjerne være med å finne løsninger. For de finnes, hvis vi ser etter dem, skriver Petter Stordalen om utspillet om Syria-flyktningene. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Stordalen utdyper nå hva som skjedde da han lørdag uttalte at han kunne garantere overnatting på sine hoteller for 1000 flyktninger.

I det direktesendte TV2-programmet kastet hotellkongen seg inn i debatten om Syria-flyktningene.

- Det er en forferdelig katastrofe i Syria nå. Hundrevis av mennesker dør hver eneste uke, og vi diskuterer her hjemme hvorvidt vi kan ta imot noen. Vi skal selvfølgelig ta imot så mange vi kan, sa Stordalen og fortsatte:

- Om problemet er at de skal ha overnatting for 1000 stykker, så garanterer jeg regjeringa at det skal jeg fikse.

- Ønske om å hjelpe På sin blogg skriver Stordalen at utspillet ikke var planlagt, men at det var disse flykningene som opptok ham denne morgenen, etter å ha fulgt CNNs reportasje om båtflyktningene fram til han dro hjemmefra.

- Det er hva jeg vil snakke om. At vi i Norge har verdens beste forutsetninger for å hjelpe. At vi alle har et ansvar for å gjøre det vi kan for å lette byrden for de som bærer det aller tyngste lasset, begynner Stordalen og fortsetter:

- Programlederen spør meg hvor vi skal gjøre av alle flyktningene. Du har jo hoteller, sier hun - og der og da svarer jeg spontant - fra hjertet. Hvis det er slik at Norge ikke kan bidra fordi vi ikke har plass - ja, da vil jeg gjøre det jeg kan. Våre dører står åpne. Det var aldri et planlagt utspill. Det var et uttrykk for et ønske om å hjelpe. Det er vi forplikta til. Som enkeltmennesker. Som næringslivsledere. Og som nasjon, skriver Stordalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.