SLITT: Her er ett av dekkene Vegvesenet ikke godkjente under mandagens kontroll. Foto: Statens vegvesen
SLITT: Her er ett av dekkene Vegvesenet ikke godkjente under mandagens kontroll. Foto: Statens vegvesenVis mer

Ga alle kjøreforbud:

- Det var bare å plukke biler

Statens vegvesen med rystende kontrollresultat på svenskegrensa.

Statens vegvesen gjennomførte mandag kveld kontroll av en rekke vogntog på Svinesund. For samtlige av de kontrollerte ble det bom stopp. Det opplyser Vegvesenet på Twitter.

Kontrolleder Jens Mikkel Ørseng forteller til Dagbladet at årsaken til at totalt 15 av 15 kontrollerte førere fikk forbud mot å fortsette, er snøføret.

- En del av dem hadde dekk som var merket for vinterkjøring, men på ingen måte egnet til dette. Da blir det stopp. Jeg må si det var ekstraordinært nå i kveld. Det er sjelden vi stopper så mange, sier Ørseng.

Ikke dagligdags

I tillegg avdekket kontrollene flere tilfeller av for liten mønsterdybde samt manglende kjettinger. For kontrollørene var det ifølge Ørseng en relativt enkel jobb.

- Det var bare å gå ut og plukke biler. Det er ikke slik hver gang vi har kontroll, for det er ikke så ofte det er snøføre på Svinesund. Hadde det vært bare veier, så hadde flere av disse fått kjøre videre, sier han.

Bøter og kjøreforbud

Kontrollederen er likevel tydelig på at snøføret på ingenmåte burde komme overraskende på førerne av vogntogene.

- De har kjørt via Sverige, så de visste jo at det var vinter og snø, sier Ørseng.

Førerne blir nå stående på Svinesund til de får ordnet opp i manglene. For enkelte av dem kan ventetida bli lang.

- De må skaffe nye dekk eller flere kjettinger. Det kan selvsagt ta tid. Får alt ifra kjøreforbud til bøter. Kveldens største gebyr var 4000 kroner, så det er ikke det høyeste vi har skrevet ut, sier Ørseng..