Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var bare et vanlig hus i en vanlig gate

En av kvinnene skal ha blitt nektet legehjelp da hun trodde hun hadde fått et slag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Scotland Yard står overfor det som kan være den lengstvarende slavesaken de har sett, etter at tre kvinner som skal ha blitt holdt fanget i et bolighus i London i over 30 år, ble funnet i slutten av oktober.

Et ektepar av utenlandsk opprinnelse ble pågrepet, men løslatt mot kausjon kort tid etterpå.

På et tidspunkt skal en av de tre kvinnene ha blitt syk og trodde hun hadde fått et slag, skriver britiske The Independent. Da kvinnen sa ifra til paret de ble holdt hos, skal de ha nektet henne legehjelp.

Ringte etter hjelp De tre kvinnene, en malaysisk kvinne (69), en irsk kvinne (57) og en britisk kvinne (30), ble funnet etter at 57-åringen ringte organisasjonen Charity Freedom og sa at en venn ble holdt fanget.

Hun skal videre ha fortalt at vennen hadde fått et slag og at hun ikke var frisk, men at hun ble nektet medisinsk hjelp, skriver The Telegraph.

- Vi begynte dybdesamtaler med dem når de hadde mulighet, det måtte planlegges på forhånd. De ga oss konkrete tidspunkter for når de kunne snakke med oss, sier Aneeta Prem, grunnleggeren av hjelpeorganisasjonen.

På sine nettsider skriver Charity Freedom at politiet gjennom videre etterforskning fant fram til huset hvor de tre kvinnene befant seg. Alle kvinnene var svært traumatiserte, og ble fraktet til et trygt sted.

LITE INFORMASJON: Scotland Yard holdt pressekonferanse tidligere i dag, men det er foreløpig lite informasjon de vil dele om hvordan kvinnene levde. Her er politietterforsker Kevin Hyland utenfor New Scotland Yard i London. Foto: Facundo Arrizabalaga / EPA
LITE INFORMASJON: Scotland Yard holdt pressekonferanse tidligere i dag, men det er foreløpig lite informasjon de vil dele om hvordan kvinnene levde. Her er politietterforsker Kevin Hyland utenfor New Scotland Yard i London. Foto: Facundo Arrizabalaga / EPA Vis mer

Etter å ha snakket med kvinnene flere ganger skal de i slutten av oktober ha forlatt huset og gått ut i gata, hvor politi ventet og holdt vakt. Politiet har foreløpig kommet med lite detaljer rundt hvordan kvinnene ble funnet og hvordan de har levd inne i huset.

- Vi forstår at interessen er stor og vi vil forsøke å gi så mange detaljer som mulig, men vi kan ikke ødelegge etterforskningen, sa Kevin Hylan i Scotland Yard under pressekonferansen tidligere i dag.

Ikke overrasket Prem sier hun dessverre ikke er overrasket over at noe som dette kunne skje midt i London.

- Hvis vi tenker på livene våre - vi er så opptatte - kjenner vi naboene våre? Vet vi hva som skjer i nabohuset? sier hun til ITV Daybreak.

- Det var bare et vanlig hus i en vanlig gate, sier hun om huset hvor de tre kvinnene skal ha blitt holdt fanget.

Den yngste av de tre kvinnene skal ha blitt født i fangenskap, og nærmest ikke hatt kontakt med omverdenen, opplyste politiet i dag.

Politiet opplyste også at det 67 år gamle ekteparet som er siktet også ble pågrepet av Metropolitan Police på 70-tallet, uten å utdype hva som var årsaken til pågripelsen den gang.

Så langt har ikke etterforskningen vist at de tre kvinnene ble seksuelt misbrukt.

- Vi vet at det har vært fysisk vold. Vi tror ikke de er knyttet til andre grupper, og vil leter ikke etter andre, sier Hylan.

Hylan sier de skal finne ut hvordan dette kan ha pågått over så lang tid uten at de har visst det. Han sier ofrene må få tid til å forklare situasjonen de har vært i.

- Vi skal finne ut hva «de usynlige håndjernene» i huset er, sier Hylan til pressen.

LAMBETH: Det var i bydelen Lambeth i London at de tre kvinnene skal ha blitt holdt fanget i over 30 år. En av de tre kvinnene ringte en hjelpeorganisasjon etter å ha sett lederen for organisasjonen på tv. Foto: Dylan Martinez / Reuters
LAMBETH: Det var i bydelen Lambeth i London at de tre kvinnene skal ha blitt holdt fanget i over 30 år. En av de tre kvinnene ringte en hjelpeorganisasjon etter å ha sett lederen for organisasjonen på tv. Foto: Dylan Martinez / Reuters Vis mer