Bård Hoksrud i vekttrøbbel på Widerøe-fly

- Det var bare moro!

Fremskrittspartiets Bård Hoksrud ble bedt om å bytte sete på grunn av vektbalansen da han skulle ut og fly tirsdag. Det tok han med et smil.

GLAD GUTT: Fremskrittspartiets Bård Hoksrud er kjent for å ha et av norsk politikks blideste fjes. Beskjeden om vektproblemene om bord i Widerøe-flyet tok han også med et smil. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GLAD GUTT: Fremskrittspartiets Bård Hoksrud er kjent for å ha et av norsk politikks blideste fjes. Beskjeden om vektproblemene om bord i Widerøe-flyet tok han også med et smil. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

- Jeg måtte jo le da en kjempehyggelig dame fra Widerøe kom bort til meg og sa at de hadde litt problemer med vekta. Hun tenkte nok ikke på meg personlig, men jeg hadde uansett ingenting imot å flytte meg lenger bak i flyet, sier en smørblid Bård Hoksrud til Dagbladet.

Han tydde selv til Facebook og Instagram for å fortelle om episoden da flyturen fra Oslo til Sandane via Sogndal var over. Den korte teksten er pyntet med seks smile- og latterfjes. Frp-representanten er som kjent ikke blant de mest selvhøytidelige.

- Det er viktig å smile og le litt også. Det kan ikke bare være alvor i politikken. Dette var jo bare kjempemorsomt, sier Hoksrud.

Ropstad måtte gå

GIR AV SEG SELV: Bård Hoksrud på sine tyngre dager. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix
GIR AV SEG SELV: Bård Hoksrud på sine tyngre dager. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix Vis mer

Hoksrud var for øvrig ikke alene om å bytte sete. Medpassasjer og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad fikk nemlig samme beskjed av kabinpersonalet.

- Det var altså ikke bare han tjukkasen Bård som måtte flytte seg, ler Hoksrud.

- Men du har jo tatt av nærmere 35 kilo i det siste. Er det ikke «fake news» å kalle seg tjukkas da?

- Det begynner å hjelpe, men det har vært litt tøft å holde vekta i sommer. Det er litt lettere nå som hverdagen har kommet, sier Frp-profilen åpenhjertig.

Han understreker at de Widerøe-ansatte håndterte situasjon på en utmerket måte.

- Sikkerhet er kjempeviktig, og dette viser jo at selskapet tar dette på alvor, sier Hoksrud.

Ikke personlig

Informasjonskonsulent Lina Lindegaard Carlsen i Widerøe sier til Dagbladet at det ikke er uvanlig at passasjerer blir bedt om å bytte sete, slik Hoksrud og Ropstad opplevde tirsdag.

- Dette har ingenting med den enkeltes vekt å gjøre, men handler om kombinasjonen av vekt og balanse i flyet, understreker hun.

- Bagasje, last og antallet passasjerer spiller inn samt hvor passasjerene har satt seg. Pilotene har en vekt- og balansemodul som regner ut dette, basert på begrensningene som den enkelte flytypen har, sier Lindegaard Carlsen.