- Det var blod over alt, jeg trodde først han var død

Sjokkert leieboer (34) så tre menn bryte seg inn hos husverten i Hellerudveien.

 ILLE TILREDT:  Politi og ambulanse var raskt på åstedet etter at leieboeren varslet om ranet i huset i Hellerudveien i morges. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN.
ILLE TILREDT: Politi og ambulanse var raskt på åstedet etter at leieboeren varslet om ranet i huset i Hellerudveien i morges. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var Rigan  Djavanbakht (34) som varslet politiet om det brutale hjemmeranet  i Oslo øst  i morges. Hun har bodd i kjellerleiligheten i huset i fem måneder.

Hun sov hjemme i leiligheten i Hellerudveien da hun bråvåknet av et voldsomt smell. Også kjæresten hennes og en kamerat av han overnattet i leiligheten.

- Jeg våknet av et voldsomt smell og åpnet soveromsdøra. Da så jeg at vinduet i inngangsdøra var knust. Jeg kikket ut og så tre mørkkledde menn på verandaen hos huseieren i etasjen over. Så startet et voldsomt bråk med skrik og smell. Jeg løp tilbake, låste døra til soverommet og ringte politiet, sier kvinnen til Dagbladet etter å ha vært på legevakta for de psykiske påkjenningene som den brutale opplevelsen påførte henne.

Maks fem minutter Leieboeren vet ikke nøyaktig hvor lenge det brutale ranet sto på. Men hun tror ikke det kan ha vært mer enn fem minutter.

- Jeg så ikke ansiktene til de tre mennene da de var i ferd med å ta seg inn oppe hos huseieren. Jeg så heller ikke at de forsvant, men jeg så huseieren da han ble tatt inn i sykebilen.

- Det var blod over hele ansiktet, jeg trodde først han var død. Så tenkte jeg at nesa iallefall var knekt.

Balltre og jernstenger Politiet bekrefter at huseieren trolig har fått knekt nesa, og at ransmenene slo med balltre og jernstenger. Leieboeren så bare tre menn før de slo seg inne i annenetasjen. Familien som ble angrepet sier at det var minst fire.

Politi og ambulanse kom kjapt, og huseierens datter på 10 år og hans kone ble også sendt avgårde med ambulansen, forteller kvinnen, som aldri har vært utsatt for slike sjokkopplevelser.

Også flere personer i huseierens nære familie skal ha vært hjemme.

Tør ikke tilbake Hun flyttet fra Skien i fjor høst for å begynne i ny jobb i Oslo.

- Fram til det som skjedde i morges har det vært stille og fredelig i huset. Men nå tør jeg ikke dra tilbake dit.

- Først skal jeg dra til en venninne her i Oslo og forsøke å roe ned, sier hun til Dagbladet etter sjokkopplevelsen.

 SLO SEG INN:  Ranerne slo seg inn gjennom et dørvindu i første etasje. Leieboeren så tre menn oppe på verandaen hos huseieren. Så smalt det igjen. MMS-FOTO: HANS-MARTIN THØMT RUUD.
SLO SEG INN: Ranerne slo seg inn gjennom et dørvindu i første etasje. Leieboeren så tre menn oppe på verandaen hos huseieren. Så smalt det igjen. MMS-FOTO: HANS-MARTIN THØMT RUUD. Vis mer