- Det var blod overalt

Heldigvis endte fødselsdramaet til golfstjerna Annika Sörenstam godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da den svenske golfstjerna Annika Sörenstam (42) bestemte seg for å legge idrettskarrieren på hylla for snart fem år siden, var det blant annet fordi hun ønsket å stifte familie.

Sörenstam regnes som en av verdens beste kvinnelige golfspillere gjennom tidene, og kan skilte med 93 profesjonelle seire i løpet av den 16 år lange karrieren.

Golfesset spilte sin siste profesjonelle golfturnering i Dubai i desember 2008, og allerede i september året etter ble hun og ektemannen Mike McGee foreldre for første gang, da datteren Ava (3) kom til verden.

Et og et halvt år senere fikk paret sønnen Will (1).

Det skjedde under dramatiske omstendigheter.

- Det var blod overalt - Jeg er veldig stolt av karrieren min, men etter at jeg ble gift og fikk barn har jeg innsett at det er andre ting i livet som jeg bryr meg mer om, sier hun i et videointervju med Arnold Palmer, grunnlegger av Winnie Palmer Hospital.

Det fikk stjerna virkelig erfare da hun gikk gravid sønnen Will, som opprinnelig skulle komme til verden i juni, men ble født allerede i mars. Da var Sörenstam bare 27 uker på vei.

Så langt hadde svangerskapet gått knirkefritt.

- Det var en søndag kveld. Vi hadde lagt oss, og jeg husker at jeg våknet opp 01.30 om natta og det kjentes som jeg måtte på toalettet.

Sörenstam fikk sjokk da hun skrudde på lyset og oppdaget blod overalt.

- Jeg var livredd, sier hun.

- Et mirakel På sykehus fikk hun og ektemannen den skremmende beskjeden: At sønnen måtte fødes med keisersnitt, hele 13 uker før termin. De to forteller at de var vettskremte, men roser sykehuspersonellet for at de ble svært godt ivaretatt og følte seg trygge hele veien.

Lille Will er i dag akkurat som andre småbarn, og har ingen varige mén. Snart fyller han to år.

- Han er vårt mirakel.

Den tidligere verdenseneren er ikke tvil om at det var riktig for henne å bytte bort golfkarrieren med småbarnsrollen og familieliv.

- Å være mamma er mer enn jeg noen gang har drømt om. Det er fantastisk. Naturligvis er jeg stolt av mine meritter på golfbanen, men barna mine og familien min er det største i livet.