- Det var blod overalt

En mann i 20-årene funnet drept i Oslo. En mann er mistenkt for drapet, mens en tredje person er hardt skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann ble i natt funnet drept i en leilighet i Pilestredet 70. Det var et makabert syn som møtte politiet da de ankom åstedet. På veggen i gangen var det skrevet «GUD» med det som ser ut til å være blod.

Vet du noe om denne saken? Tips oss på telefon 24 00 00 00, epost 2400@db.no eller MMS til 2400.

- Det var blod overalt, særlig i oppgangen, i leiligheten og utenfor leiligheten, sier vaktleder Jon Rune Lande ved krimvakta til Dagbladet.

En person er mistenkt for drapet. Han ble funnet i bakgården, og ble fraktet til sykehuset med lettere skader. Politiet har ikke villet gå noe nærmere inn på hvorfor han mistenkes å stå bak drapet.

Hardt skadd En tredje person pådro seg alvorlige skader. Han reiste selv til legevakta i en taxi, og ble deretter fraktet til Ullevål sykeshus

- Tilstanden hans er stabil, men han er hardt skadd, sier Lande.

- Var det den mistenkte som knivstakk denne personen, også?

- Det er foreløpig uklart. Vi vet ikke hva som har skjedd. Det er det krimteknikerene nå jobber med å finne ut, sier Lande.

Også en fjerde person var til stede i leiligheten da politiet ankom stedet. Denne personen er tatt inn til avhør.

- De involverte er norske menn i 20-årene, sier Lande til Dagbladet.

Avdødes identitet er så langt ikke bekreftet. De man kjenner identiteten til er ikke kjenninger av politiet, opplyser Lande.

Vitne meldte ifra Motivet for drapet er ikke klarlagt. Det er heller ikke hendelsesforløpet. Ifølge Lande har alle en form for tilhørighet til leiligheten, men det er uklart hvor mange av dem som bodde der.

Det var klokka 2.22 at politiet mottok melding om knivstikkingen.

- Det var et vitne som meldte ifra om dette, etter å ha observert blod ved inngangsdøren og i oppgangen. Det har vært en del blod overalt, sier Lande.

Femte drapssaken på 31 dager Krimteknikere har i hele natt jobbet på åstedet for å sikre spor, og vil fortsette arbeidet utover dagen. Det vil bli foretatt avhør av involverte og vitner utover dagen.

Operasjonsleder Marianne Grinaker ved Oslo politidistrikt opplyste i natt at drapet for øyeblikket er hovedstadspolitiets høyest prioriterte sak. Dette er den femte drapssaken på 31 dager i Oslo.

Oslo politidistrikt avholder en pressekonferanse om drapet klokka 15 i dag.

FRAKTET TIL SYKEHUS:  Den mistenkte ble fraktet til sykehuset med lettere skader. En annen person tok seg til legevakta egenhendig, og ble sendt til Ullevål derfra. Han har pådratt seg alvorlige skader. Foto: Daniel Laabak
FRAKTET TIL SYKEHUS: Den mistenkte ble fraktet til sykehuset med lettere skader. En annen person tok seg til legevakta egenhendig, og ble sendt til Ullevål derfra. Han har pådratt seg alvorlige skader. Foto: Daniel Laabak Vis mer