- Det var blod overalt

NEW YORK (Dagbladet): Den rasende aksjespekulanten gikk fra det ene kontorbygningen til den andre og skjøt. I løpet av kort tid var ni drept og 12 andre alvorlig såret i et stort forretningskompleks i Atlanta. Kort tid senere ble kona og de to barna til den mistenkte drapsmannen funnet skutt noen kilometer unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Markedene er visst nede, sa Mark Barton til intetanende meklere og kunder ved investeringsselskapet All-Tech investment i Atlantas forretningsstrøk Buckhead. Deretter trakk han uten forvarsel to våpen, ett 45 kaliber og ett 9 millimeter håndvåpen, og skjøt ned alle han fikk øye på.

Barton, en farmasøyt fra Morrow, Georgia, skal ha vært opprørt over at investeringene hans har gått dårlig.

Mark Barton skjøt seg selv i natt, da han ble stoppet i en politikontroll.

Store politistyrker var med i jakten på 44-åringen, som ble betegnet som «bevæpnet og farlig».

Blod overalt

- Det var fryktelig. Det var blod overalt, sier ordfører Bill Campbell da han kom til åstedet kort tid etter.

Ray Ferguson var øyevitne til skytingen. Han forteller til CNN , som har sitt hovedkontor i Atlanta, at det var blod og knust glass overalt i bygningen. Folk gjemte seg på kontorgulvene, og de som klarte å komme seg ut av bygningene søkte dekning bak parkerte biler.

«Dårlig dag»

- Jeg håper ikke dette ødelegger handelen for dere i dag, sa drapsmannen da han dukket opp inne på kontoret til investeringsfirmaet All-Tech Investements i Atlanta. Så skjøt han vilt om seg.

Først skjøt han en sekretær og en sjef i firmaet, før han løp videre til et annet kontor og skjøt ytterligere to mennesker. Deretter stormet han videre til en annen kontorbygning i det store forretningskomplekset og skjøt mot alle han møtte. Dramaet begynte litt før klokka tre i går ettermiddag, lokal tid, i Buckhead i Atlanta i Georgia.

Det var ingen krangel før drapsmannen dro fram skytevåpenene. Han skal ha kommentert at det var en «dårlig dag» på børsen før han begynte å skyte. Fortvilte medarbeidere i forretningsbygningen prøvde å komme unna drapsmannen. Politiet oppfordret de ansatte til å barrikadere kontordørene til drapsmannen var tatt. Senere ble de fulgt ut av politiet i små grupper.

Utpå ettermiddagen samlet fortvilte slektninger seg utenfor bygningene. FBI og andre politietterforskere ransaket alle kontorene for å finne drapsmannen.

Tilsammen skjøt den rasende mekleren tilsammen 19 mennesker. Ni døde under skytedramaet. 12 ligger hardt skadet på sykehuset, for fem av dem er situasjonen kritisk.

Kona og barna

Et par timer senere fant politiet kona og de to døtrene til til den mistenkte drapsmannen Mark Barton drept i en leilighet i Stockbridge, 45 minutter unna.

Tapte penger

Politiet mener de kan være skutt dagen før kontormassakren fant sted i Buckhead i Atlanta.

Skytingen viser at drapsmannen hadde planlagt drapene grundig. Den tidligere megleren, 44 år gamle Mark Barton hadde tapt store penger på sine aksjeinvesteringer, senest i går.

Den mistenkte Mark Barton er en tidligere kjemiker. Han hadde begynt med aksjeinvesteringer i april. Han skal ha flyttet fra familien for kort tid siden og bosatt seg i en leilighet like i nærheten av stedet hvor massakren fant sted.

Mark Barton er tidligere mistenkt for å ha slått ihjel sin tidligere kone og svigermor i Atlanta. Men politiet hadde ikke tilstrekkelig bevis til å arrestere Barton den gang.

Visepresident Al Gore har tilbudt hjelp til familiene som ble rammet av skytetragedien i Atlanta.

I SIKKERHET: Flere mennesker sprang for livet, og disse kom seg i sikkerhet for drapsmannen.
TV-DEKNING: Massakren skjedde i Atlanta, der hovedkontoret til CNN ligger. Stasjonen dekket saken grundig i natt.