BLE PÅGREPET: Denne skjermgrabben viser Ryan Lanza i det han blir pågrepet av politiet i New York. På dette tidspunktet hadde flere amerikanske medier meldt at han var gjerningspersonen bak skolemassakren i Newtown. Foto: AP Photo / WCBS-TV / NTB Scanpix.
BLE PÅGREPET: Denne skjermgrabben viser Ryan Lanza i det han blir pågrepet av politiet i New York. På dette tidspunktet hadde flere amerikanske medier meldt at han var gjerningspersonen bak skolemassakren i Newtown. Foto: AP Photo / WCBS-TV / NTB Scanpix.Vis mer

«Det var broren min. Jeg tror moren min er død. Å, Gud»

Massemorderens bror begynte å forstå hva som hadde skjedd da han så seg selv på TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I timene umiddelbart etter skolemassakren i Newtown var det stor usikkerhet rundt hvem som hadde stått bak de grusomme voldshandlingene. Anerkjente amerikanske medier navnga Ryan Lanza (24) som skytteren, og disse opplysningene viderebrakte også Dagbladet.

Etter en stund viste det seg imidlertid at det var broren, Adam Lanza (20), som hadde tatt med seg Ryans ID-papirer da han la ut på voldstoktet.

Ifølge kilder MailOnline har snakket med, som jobber sammen med Ryan Lanza, satt han på jobb da han så sitt navn på CNN. Etter en stund begynte også bilder fra Facebook-profilen hans å dukke opp i forskjellige medier.

Allerede da skal Lanza ha begynt å forstå hva som kunne ha skjedd. Han skal ha sagt til sjefen sin at han måtte gå, og kort tid seinere stormet New York-politiet kontoret.

- Hold kjeft, det var ikke meg På Facebook skrev Ryan Lanza at han ikke hadde noe med massakren å gjøre.

- Alle sammen: Hold kjeft, det var ikke meg. Jeg er på bussen hjem nå, det var ikke meg. DET VAR IKKE MEG, JEG VAR PÅ JOBB, DET VAR IKKE MEG, skrev Ryan.

Brett Wilshe, en venn av ham, forteller til AP at han fikk følgende Facebook-melding fra Ryan:

- Det var broren min. Jeg tror moren min er død. Å, Gud.

Seinere viste det seg at moren, Nancy Lanza, var ett av ofrene. Hun jobbet som deltidslærer ved skolen som var målet, og ifølge amerikanske medier og politikilder ville Adam Lanza drepe de moren var mest glad i.

- Ingen kontakt Politikilder opplyser til CBS News at de har indikasjoner på at det var en konflikt mellom 20-åringen og mora som lå bak massakren.

Lanza skal først ha drept moren i familiens hjem i en fasjonabel bydel i Newtown, før han tok med seg våpnene til mora og dro til barneskolen.

Ryan Lanza har sittet i avhør med politiet etter at han ble pågrepet. Han har ikke status som mistenkt i saken. Ifølge AP har han forklart til politiet at broren led av en personlighetsforstyrrelse og at han ikke hadde hatt kontakt med Adam de siste to årene.