Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kai Remi (28) ringte 113:

- Det var brutalt

Kai Remi Stoum (28) var førstemann på stedet etter dødsulykken på E6 i Oppdal. Han er kritisk til det han mener er dårlig brøyting.

DØDSULYKKE: Tre personer omkom da en personbil kollidert med en betongbil på E6 i Oppdal fredag ettermiddag. Foto: Arvid Storli
DØDSULYKKE: Tre personer omkom da en personbil kollidert med en betongbil på E6 i Oppdal fredag ettermiddag. Foto: Arvid Storli Vis mer

Tre personer omkom da en personbil og en sementbil kolliderte på E6 i Oppdal fredag ettermiddag.

Kai Remi Stoum (28) fra Rissa og kjæresten var de første som kom fram til ulykkesstedet.

Han så ikke selve ulykken, men måtte hjelpe til som førstemann på stedet.

- Vi var framme og sjekket hvordan situasjonen var, og snakket med sjåføren av sementbilen. Da så vi at det var en mann som pustet inne i bilen. Vi så ganske tydelig at det ikke var noe håp for de andre, sier 28-åringen til Dagbladet.

Han ringte umiddelbart 113, samtidig som sjåføren av sementbilen ringte politiet på 112. De vurderte om de skulle prøve å frigi personene i bilen, men valgte i samråd med AMK å la være, av frykt for å skade dem.

DØDSULYKKE: Rett over klokka 12.30 informerte politiet i Trøndelag om en trafikkulykke på E6 ved Kongsvoll. 40 minutter seinere bekrefter politiet at det dreier seg om en dødsulykke. Programleder: Marte Nyløkken Helseth. Produsent: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Tøff opplevelse

28-åringen legger ikke skjul på at det var en tøff opplevelse.

- Det var ganske tøft. Det ble som å slå på eller av en bryter. Det var selvsagt brutalt, men vi har jo en plikt til å undersøke som førstemann på stedet, sier han.

28-åringen var på vei til Ålesund sammen med kjæresten da de kom opp i dramatikken, antakelig bare minutter etter krasjen. De er ikke imponert over føreforholdene på stedet.

- Vi snakket om det før vi kom fram til ulykkesstedet, og snakket også med flere andre på stedet som var sjokkert. Vi syntes det var veldig dårlig brøytet allerede fra Oppdalsporten og sørover, og det snødde veldig tett. Det var mange som slet med føret, sier han.

Han sier sjåføren av sementbilen fortalte at personbilen tilsynelatende mistet veigrepet og kom over i feil kjørefelt i forkant av ulykka.

PÅ ULYKKESSTEDET: Kai Remi Stoum og kjæresten var de første som kom til ulykkesstedet. Foto: Privat
PÅ ULYKKESSTEDET: Kai Remi Stoum og kjæresten var de første som kom til ulykkesstedet. Foto: Privat Vis mer

Politiet i Trøndelag informerte om ulykken rett etter klokka 12.30 i dag. Den inntraff på E6 sør for Kongsvold Fjellstue i Oppdal kommune.

- Det var en personbil som kom sørfra, den hadde vinterdekk, det var sørpe og snø på veibanen. Så har bilen tydeligvis fått skrens og truffet en betongbil som kom nordfra, sier operasjonsleder Kristen Bergstrøm ved Trøndelag politidistrikt.

Personbilen traff betongbilen litt på siden.

Har ikke identifisert de omkomne

40 minutter etter at det gikk ut melding om ulykken, bekreftet politiet at det dreide seg om en dødsulykke. Tre ble bekreftet omkommet på stedet, og en person ble fløyet til Ullevål sykehus i luftambulanse.

Politiet har foreløpig ikke fått informasjon om hvor alvorlig skadd denne personen er.

- Det jobbes fremdeles med å identifisere personene, så vi har ikke klart å varsle de pårørende ennå, sier Bergstrøm.

Til sammen fem personer var involvert i ulykka.

Operasjonslederen kan ikke kommentere påstandene om for dårlig brøyting.

- Det er litt uvisst for oss. Når det snør så bruker de å være aktive ute og brøyter, sier Bergstrøm, som uansett kan bekrefte at det var «krevende værforhold» på stedet.

STENGT: Like før klokka 18 var veien fremdeles stengt. Foto: Arvid Storli
STENGT: Like før klokka 18 var veien fremdeles stengt. Foto: Arvid Storli Vis mer

Uklart

Veitrafikksentralen er ikke kjent med opplysningene om dårlig brøyting på E6 i Oppdal i forkant av ulykken, men opplyser at de fikk klager på andre veier i kommunen tidligere fredag.

- Jeg kan si generelt at det har kommet klager fordi det har vært behov for brøyting generelt i Oppdal kommune, men ikke spesifikt for E6. Når vi får klager, varsler vi entreprenør umiddelbart, og det gjorde vi også her, sier trafikkoperatør Pål Olufsen ved Veitrafikksentralen i Trondheim.

Han vet ikke når det sist er blitt brøytet på E6 i Oppdal, men sier på generelt grunnlag at veien skal ha høy prioritet.

- Hva tenker du om vitnebeskrivelser av at det skal ha vært så dårlig brøytet at folk er sjokkert?

- Om det akkurat har snødd store mengder, er det jo naturlig at det ligger litt snø her og der, men det er selvsagt alvorlig hvis det har vært så dårlig, sier han.

Ingen klager

Han opplyser imidlertid at det ikke har kommet klager på brøytinga på E6 i Oppdal verken før eller etter ulykken i dag, men sier det er naturlig at saken undersøkes videre av ansvarlige i ettertid.

Dagbladet har vært i kontakt med entreprenørselskapet som har ansvaret for brøytingen i området. De henviser til byggeleder i Statens vegvesen, Per Olav Krogstad for kommentarer.

- Vi ønsker ikke å uttale oss når det er en dødsulykke, sier Krogstad til Dagbladet.

De har overlevert den informasjonen de sitter på til Statens vegvesens ulykkesgruppe.

- Ulykkesgruppa er i gang med sine undersøkelser, sier operasjonsleder Bergstrøm.

Like over klokka 18 ble veien åpnet for trafikk igjen, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media