- Det var de seks verste årene av mitt liv

Carol Moseley Braun var første svarte kvinne i Senatet.

FØRSTE SVARTE KVINNE: Carol Moseley Braun skrev historie da hun ble første afroamerikanske kvinne i Senatet. I 2004 stilte hun som kandidat til demokratenes nominasjonsvalg. Dette bildet er fra året før, da hun lanserte sitt kandidatur som presidentkandidat. Foto: AP Photo/Seth Perlman/SCANPIX
FØRSTE SVARTE KVINNE: Carol Moseley Braun skrev historie da hun ble første afroamerikanske kvinne i Senatet. I 2004 stilte hun som kandidat til demokratenes nominasjonsvalg. Dette bildet er fra året før, da hun lanserte sitt kandidatur som presidentkandidat. Foto: AP Photo/Seth Perlman/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 26 år etter at USA hadde fått sin første og til da eneste afroamerikanske senator, kom Carol Moseley Braun (61) inn i Senatet som den første afroamerikanske kvinne i 1993.

Den tidligere Illinois-senatoren, som kommer fra det samme politiske miljøet i Chicago som Barack Obama, forteller til Dagbladet.no i et åpenhjertig og sjeldent intervju om det hun oppfattet som en vanskelig tid som pioneer.

- På den ene siden var det en stor ære at folket i delstaten valgte meg. Jeg vil alltid være takknemlig og inspirert av det faktum at folket var innstilt på å se på mine kvalifikasjoner, uten å la rase og kjønn bli altoverskyggende, sier Moseley Braun til Dagbladet.no.

- Men: Det var de seks verste årene av mitt liv, svarer 61-åringen ærlig.

KontroversiellIkke før hadde den bejublede advokaten ved statsadvokatens kontor i Chicago vunnet senatsvalget, før det kom beskyldninger om pengesnusk. 249 000 dollar i valgkamppenger var ikke gjort rede for.

Etterforskning fulgte, og selv om den føderale valgkomisjonen avdekket regelbrudd, og senatoren selv innrømmet regnskapsfeil, førte saken verken til ytterligere etterforsking eller tiltale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer