Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det var DEN uka

Husker du forrige lørdag? Siste sommerdagen. Kantareller lyste i skogen. Markblomstene ga seg ennå ikke. Havet lå rett ut og solte seg. Inntil en tulling skrudde på radioen og sa at jøss, men har du hørt at? Kronprins Haakon skal flytte sammen med Mette-Marit og Marius i Ullevålsveien 67. Husker du?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Som om ingen ting var hendt, liksom. Som om det ikke var nok at gamle, gode Arbeiderpartiet holder på å rusle ut av norgeshistorien for godt, som det største partiet. Adjø, liksom, Gerhardsen og Bratteli og Aspengren og alle gamlegutta med arbeidsnever og rett fra levra. Her har dere gneldrebikkja til Hagen i stedet, Siv Jensen med hyenesmilet. Og så kommer altså denne vesle spirrevippen fra Skaugum og ommøblerer hele konstitusjonen, hvis han ikke passer seg.
  • Så da kom jo regnet. Og plutselig hadde alle hørt det. Dronning Mette-Marit, smilte folk og lo som om Mette-Marit bare skulle gifte seg med Toralv Maurstad i «Hotel Cæsar». Og så sank monarkiet med 21 prosent på VGs meningsmåling, mest hos de gamle damene, da. Men fortsatt lå Mette-Marit over 50 prosentpoeng foran landets største, Fremskrittspartiet, og skyhøyt over Jens Stoltenberg som var nede i 22,1. Og enda hadde ikke Jens P. Heyerdahl solgt en orklapost på billigsalg rett foran nesa på Rimi-Hagen. Selv regner jeg med at Mette-Marit bare kommer til å stige.
  • Vi er nemlig noen som kjenner Mette-Marit. Det er vi som har lest alle tolv Mette-Marit-bøkene av Bjørg Gaselle Müller, akkurat som moren til Mette-Marit, tipper jeg. Både «Mette-Marit går til topps» og «Mette-Marit og kjærligheten» fra 1957. Så når faren til Mette-Marit sa til Knut Olsen at jenta har «guts», så visste vi det som har lest «Mette-Marit klarer brasene» fra 1961. Olsen leder forresten med 200000 over Pål T. Jørgensen, enda det er Jørgensen som er tabloid. Olsen setter dagsordenen, han. Her har dere faren til Mette-Marit, sa Olsen, og nå skal det jaggu bli spennende å se om tabloidene i Akersgata kommer til å ligge unna familien til Mette-Marit, eller hva, Egeland? (Som ligger tolv bak VG, eller er det tretten?)
  • Det tok faren til Mette-Marit for gitt, at Akersgata holdt seg unna familien. Akkurat som biskopene ikke følte at de hadde noe med å blande seg inn i privatlivet til folk. Ikke Stortinget heller. Eller regjeringen. Haakon og Mette-Marit er dritkule, sa biskopene, eller så var det ungdommen. Hvis biskopene ikke holder seg inne med ungdommen, nemlig, så ryker hele statskirka som nå ligger flere prosentpoeng bak «Holmgang». NRK1 var best på Mette-Marit tirsdag, skrev VG. Både statskirken og Arbeiderpartiet, altså, ut av soga på samme uka.
  • Jøss, som det regna. Plutselig ramla hele høsten ned fra skyene. Hele Akersgata lå sleip og full av mediepress fra alle kanter. Skummelt, liksom. For her var verken Jagland eller Stoltenberg lenger, eller Per Ståle, sånn som vi hadde vært vant til. Selv ikke Carl Ivar satt på plassen sin hos Oddvar Stenstrøm som måtte fylle på med to drosjesjåfører for å få opp stemningen. Enda Siv satt der og skar Hagen-grimaser og vant overlegent over Hill-Marta som lå førti bak på målinga når det gjaldt bruk av oljefondet.
  • Det var bare det som manglet denne uka. At Carl Ivar Hagen måtte legges inn før «Holmgang». At det ble klart at Røkke ikke var rikest likevel. At det var Rimi-Hagen og ikke Røkke. At pysa Røkke kom på 8. plass. At boligkrisa er over når 261 kvadratmeter i Ullevålsveien går for litt under seks millioner til en som bare har 130000 kroner året i apanasje. Samme dag som faren til Mette-Marit, han som regnet med at Akersgata ville ligge unna, satt på førstesida til Se og Hør med vesle Marius på fanget.
  • Samme dag som Slottet omsider tok bladet fra munnen under en pressekonferanse på et gatehjørne i New York, der kong Harald ga grønt lys for Mette-Marit og kjærligheten. Samme dag som det ble klart at muligens blir det Gerd-Liv Valla som tar over LO. Og dermed ryker vel siste resten av de gamle gutta på gølvet og alle hedersgubbene med. Sammen med Arbeiderpartiet og statskirka og Grunnloven. På samme uka. For hælvete faen, eller tror du på julenissen midt i uka, eller?
  • Det er dette høstdraget, vet du. Varsler alltid noe svineri. Enten er det første influensaen eller så er det meldinga om at Hagen har tatt over Nord-Norge. Nå står Jens Stoltenberg snart like svakt i Skipagurra som monarkiet i svensk LO. «Nå trenger vi tid til å tenke,» sa kule Haakon denne uka. «Mette-Marit får noe å tenke på,» skrev faktisk Bjørg Gaselle Mürer allerede i 1955, altså et halvt århundre før nordlendingene solgte seg til Hagen for et lusent løfte om å slippe kutt i subsidiene. Jævla nordlendinger, sa Harald Sverdrup, kutt hue av dem, sleng dem i søppelsjakta, hele bunten.
  • Uka het 36. Sånn som det regna. Denne uka glemmer jeg aldri.