RANET I SITT EGET HJEM: Firebarnsfamilien ble plassert på soverrommet i andre etasje mens ranerne endevendte huset deres under. Foto: NINA HANSEN
RANET I SITT EGET HJEM: Firebarnsfamilien ble plassert på soverrommet i andre etasje mens ranerne endevendte huset deres under. Foto: NINA HANSENVis mer

- Det var den verste timen i mitt liv

Da eiendomsmekleren la barna sine ringte det på døra. Utenfor ventet maskerte ranere med pistol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): - Gi oss det vi vil ha, eller så vil det gå ut over barna dine.

Det var trusselen eiendomsmekleren ble møtt med da han og resten av familien hans ble overrumplet og terrorisert i sitt eget hjem av mellom fire og seks ranere på Bjørndal i Oslo i går kveld.

- Jeg la barna mine for kvelden da det ringte på døra. Jeg tenkte det var en venn som kom uanmeldt. Da jeg åpnet døra ble jeg møtt av to ranere med en pistol rettet mot ansiktet mitt, sier småbarnspappaen til Dagbladet.no.

Han ønsker å være anonym i avisa.

Ble plassert på soverrommet
Han forteller at ranerne slo og sparket ham.

- Det verste var da de slo meg i hodet med kolben på pistolen, sier han, og beskriver scenene som nærmest tortur til tider.

Eiendomsmekleren, hans kone og deres to barn på to og fire år ble ført opp til hovedsoverommet i huset, der de ble passa på av to maskerte ranere.

Nede i underetasjen raserte flere ranere huset deres etter verdisaker. Ranerne fikk med seg i underkant av 15.000 kroner i kontanter, visa- og kredittkort, klokker med mere. De truet også til seg pin-kodene til kortene.

- Hele tiden truet de med å skade barna hvis vi ikke gjorde som dem sa. Det var det verste timen i mitt liv, sier tobarnspappaen til Dagbladet.no.

- Ikke tilfeldig offer
Da ranerne forberedte seg på å dra bandt de han og kona med strips på hender og føtter, før ranerne stakk avgårde. Gjerningsmennene hadde på seg finlandshetter og beskrives som lyse i huden med en gebrokken norsk aksent. Han ene skiller seg ut på grunn av sin store kroppsstørrelse. Mennene var mellom 20 og 30 år, ifølge ransofferet.

- De ønsket seg sikkert et forsprang. Det var jo et prosjekt i seg selv å komme seg løs og ned for å tilkalle hjelp, sier han.

Etter hvert maktet han å komme seg løs og ringte politiet. Han ringte også sin far som bor i den samme gata som familien.

- Dette var en utrolig lite hyggelig opplevelse som jeg ikke unner noen å oppleve. Barna er veldig prega av det som har skjedd, men jeg håper og tror det går bedre for hver time som går, sier eiendomsmekleren, som er sikker på at han ikke var noe tilfeldig offer.

- De visste at jeg har barn. Vi bor nesten innerst i en blindgate som er kronglete å komme til. Jeg kan ikke ha hatt så uflaks. Jeg er sikker på at de valgte oss bevisst, sier han.

Det samme tror politiet.

- Hvis de bare var ute etter verdier ville de gjennomført et vanlig innbrudd. Det at de oppsøker et hjem på den måten gjør det spesielt. Det vekker mistanke om at de var forberedt og har kartlagt huset og familien på forhånd, sier stasjonsjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon til Dagbladet.no.

Skal sikre seg
Politiet tror ranerne tok seg inn til huset fra baksiden, og ikke fra gatenivå. Ingen av naboene har sett eller hørt noen ting, er politiets konklusjon etter en rundspørring i dag. Heller ikke naboene Dagbladet.no var i kontakt med på stedet i går kveld hadde hørt eller sett noen ting, men registrerte med vantro hva som hadde skjedd

Nå skal eiendomsmekleren sikre seg mot uvelkomne gjester i fremtiden.

- Nå blir det å innstallere alarm, kamera og låse dørene til en hver tid. Det kommer ikke til å bli som før etter dette, sier han til Dagbladet.no.

Nå har han bare to tanker i hodet.

- For det første ønsker jeg å få tilbake familien min igjen. At vi kommer over dette og får lagt det bak oss, uansett hvor lang tid det måtte ta. For det andre ønsker jeg å selge så mange eiendommer som mulig, sier tobarnspappaen.

LETTE ETTER SPOR: Politiet har sikret seg bilspor og fotspor i snøen i håp om å finne ranerne som slo til mot en familie på Bjørndal i går kveld. Foto: NINA HANSEN
LETTE ETTER SPOR: Politiet har sikret seg bilspor og fotspor i snøen i håp om å finne ranerne som slo til mot en familie på Bjørndal i går kveld. Foto: NINA HANSEN Vis mer