Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var det eneste rette

ØSTERÅS (Dagbladet): Morten Møller (30)- fire ganger verdensmester i telemarkskjøring- visste faren var i ferd med å dø. Nå takker han Tage Wahl Pedersen for at han gjorde slutt på farens smertefulle liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var det eneste rette. Hvis jeg hadde vært i samme situasjon, tror jeg at jeg ville gjort det samme. Jeg har respekt for det Tage gjorde. Jeg støtter ham fullt ut, sier Møller til Dagbladet.

Ville dø

- Jeg er sikker på at faren min ville at Tage skulle gjøre slutt på livet hans. På kort tid ble han svært dårlig, og både han og jeg visste at det bare gikk en vei. Han ville ikke at andre skulle få bestemme når han skulle dø, og han ville i alle fall ikke på sykehus, sier Morten.

Et siste farvel

- Jeg fikk beskjed om dødsfallet tidlig om morgenen. Da visste jeg ikke at Tage hadde hjulpet ham med å dø. Det fikk jeg greie på litt seinere. Jeg var svært glad i faren min, og jeg håper jeg kan bli en like god far som han var for meg, fortsetter han.

På et lydbåndet forteller faren om sine dødsønsker. Han tar også avskjed med sønnen sin.

- Jeg har ikke hørt på lydbåndet siden 1987, så jeg husker ikke helt hva som blir sagt. Men jeg vet han var fullstendig klar over hva han gjorde. Selv om kroppen ikke fungerte, var han klar i hodet, sier Morten.

Jeg er sikker på at det vil bli reist sak mot Tage, men han skal vite at jeg vil støtte han som vitne i saken.

<B>VERDIG AVSLUTNING:</B> - Jeg tror faren min fikk en verdig avslutning på livet, sier Morten Møller. Nå takker han Tage Wahl Pedersen, som hjalp faren med å begå selvmord.
Hele Norges coronakart