«Det var dette vi alle fryktet»

To familier er i sjokk etter at en 20 år gammel mann fra lokalmiljøet i går ble siktet for drapet på Dereka Maria Mikula (16).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SON (Dagbladet): - Det var dette vi fryktet - at en fra lokalmiljøet sto bak drapet. Son blir aldri det samme igjen!

Reaksjonen fra mannen som gikk sakte gjennom de trange gatene i Son i går kveld, forteller hvordan det lille tettstedet ved Oslofjorden mottok beskjeden om at en fra lokalmiljøet i går ble siktet for drapet på Dereka Maria Mikula.

- I sjokk

Vestby kommunes kriseteam tok seg i går av familien til Dereka og familien til den siktede.

Barnevernssjef og leder for kriseteamet i Vestby kommune Bernt Hovind sier til Dagbladet at de nå bruker ressurser på begge familiene.

- Ingen skjønner hva som har skjedd. Nå må vi ta vare på to familier. Begge familiene er i sjokk. Det er helt uvirkelig, det som har skjedd, sier Hovind.

Slutt på rykter

I over ei uke har det gått rykter i lokalsamfunnet om hvem som skal stå bak.

Dagbladet kjenner identiteten til fem unge menn som er pekt ut. I ungdomsmiljøet er det sendt tekstmeldinger om en mulig drapsmann.

Ordfører Tom Anders Ludvigsen mener det er viktig å huske på at ingen er dømt for drapet.

- På en måte er det en lettelse, men dette er også en ny tragedie for bygda. Nå slipper ungdommen som er pekt ut i lokalsamfunnet å bli mistenkt. Men vi må huske at ingen er dømt for drapet, sier Ludvigsen.

Skikkelig redd

Familien til Dereka vil nå få en bistandsadvokat. De ønsker ikke å snakke med pressen, men sendte i går ut en pressemelding der de takker politiet. Familien har blitt orientert av politiet hver eneste dag.

Dagbladet snakket i går med flere av naboene til Dereka og til den siktede. Mona Sandvin bor i samme nabolag som siktede. Datteren hennes hadde Dereka som danseinstruktør.

- Jeg har vært skikkelig redd. Det har vært ekkelt siden drapet. Du vet aldri, og tenker at dette kan skje en gang til, sier trebarnsmoren til Dagbladet.

Begravelse

Dereka blir begravet i dag. Hun blir stedt til hvile ved Strømbråten kapell i en privat seremoni for den nærmeste familien. Familien har også opprettet en stiftelse til Derekas minne, som vil arbeide for å skape trygge fritidstilbud for ungdom i Son- Vestby-området og for å støtte unge, talentfulle dansere.

NABOEN: Mona Sandvin bor i nabolaget til den siktede 20-åringen. - Jeg har vært skikkelig redd. Det har vært ekkelt siden drapet, sier Sandvin.