- Det var dramatisk for de som var involvert

Mann gikk løs på politibil med hakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 30-åra ble lørdag formiddag pågrepet etter å ha truet personer og forbipasserende biler med en hakke ved Kampen i Stavanger. Da politiet ankom stedet gikk han til angrep på patruljebilene.

Mannen, som er tidligere straffet, er nå siktet for vold mot offentlig tjenestemann etter episoden.

Våknet av skriking Situasjonen var svært dramatisk, sier et øyenvitne til Dagbladet.

- Jeg våknet av en masse skriking, sier vitnet, som ønsker å være anonym, til Dagbladet.

- Jeg kikket ut av vinduet og så at politibilene holdt avstand. Politifolkene var ikke væpnet; det var bare vanlige patruljer. Fyren oppførte seg også aggressivt mot andre personer i nærheten, og politiet forsøkte hele tida å ta oppmerksomheten slik at han ikke gikk til angrep på dem, sier vitnet.

Betydelige skader Som videoen over viser, gikk mannen til angrep på politibilene med hakken og utførte «betydelig skader», deriblant knuste ruter, ifølge operasjonsleder Svein Kjetil Larsen i Rogaland politidistrikt.

Politiet forble i bilene, kjørte opp langs siden av mannen og brukte pepperspray gjennom vinduet, sier øyenvitnet til Dagbladet.

- Da fikk de pågrepet ham. Jeg skjønner godt at de ikke turde å gå ut av bilene. Han hadde en stor hakke; de hadde bare pepperspray. For meg så det ut som om politiet løste dette bra, sier vitnet om den dramatiske pågripelsen.

Ingen ble fysisk skadd i hendelsen.

- Vi har ikke fått inn melding om personskader, men dersom det er publikum som har følt seg truet tidligere i dag - som vi ikke har snakket med - må de ta kontakt med oss, sier operasjonsleder Larsen.

- Skjer ikke ofte Mannen, beskrevet som en såkalt kjenning av politiet, sitter nå i arresten, etter å ha blitt tilsett av lege. Bakgrunnen for hendelsen er foreløpig uklar.

- Vi opplever ikke slike metoder ofte. Det var dramatisk for de som var involvert, sier operasjonsleder Frank Roland ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.