- Det var elever som ville ta bilde av ham og kjenne på sverdet

Elever skjønte ikke alvoret da en maskert mann dukket opp på den svenske skolen med sverd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: En av de unge guttene ble bekreftet omkommet rundt klokka 14.30. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om hvem av dem som har omkommet.

(Dagbladet): Den maskerte mannen gikk rundt på skolen før han angrep to elever og to lærere, ifølge vitneobservasjoner. En av lærerne er drept, mens de tre andre har alvorlige skader.

En elev sider til den svenske SVT at det hersket forvirring da gjerningsmannen i 20-åra dukket opp på skolen.

- Han hadde maske og svarte klær og et langt sverd. Det var elever som ville ta bilde av ham og kjenne på sverdet, sier eleven til TV-kanalen.

Eleven flyktet inn på et klasserom. Så startet skoletragedien.

Ble skutt av politiet Ifølge politiet er gjerningsmannen en mann i 20-åra. Da de kom fram til skolen, fant de gjerningsmannen inne i skolens kafeteria.

Han ble skutt av politiet.

- Da vi kom visste vi at en mann i 20-åra løp rundt på skolen og angrep både elever og voksne, sier kommunikasjonsrådgiver Thomas Fuxborg ved politiet i Västra Götaland på en pressekonferanse.

- Politiet ble tilkalt stedet og en kollega ble tvunget til å avfyre sitt tjenestevåpen, sier opplyser politiet til Dagens Nyheter (DN).

15 og 11 år Politiet fant først en skadd mann ved inngangen til bygget. Så fant de to alvorlig skadde elever på 15 og 11 år. Til slut fant de en død mann, og gjerningsmannen.

- Dette er en av de alvorligste hendelsene i Sveriges historie, sier Fuxborg.

Problemer ved skolen I dag tidlig var det en diskusjon om skolen i kommunestyret i Trollhättan kommune. Skoleinspektører hadde gjort en gransking på skolen hvor flere lærere sa de syntes skolemiljøet var utrygt. Skolens bibliotek og kafeen hvor dagens angrep skjedde, er åpent for alle.

- Det har lenge vært et politisk hett spørsmål. Blant annet har det vært et sterkt krav om at en kafé på skolen som har vært åpen for allmennheten, skulle stenges, fordi det har vært en utrygg situasjon for elevene, sier lokalpolitiker Peter Eriksson til TT.

Les det siste om skoleangrepet her.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer