- Det var en lang dødskamp

Den drepte flyvertinnen Vera Vildmyrens kollega Massi Seip Blakstad forklarte seg i retten og sa i forkant at hun vil gjøre det hun kan for at Marian Clita blir straffet.

FORKLARTE SEG OM SKRIKENE: Flyvertinnen Massi Seip Blakstad var på jobb sammen med Vera Vildmyren da hun fløy sin siste tur. 2. mars ble hun funnet død på et hotellrom i København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
FORKLARTE SEG OM SKRIKENE: Flyvertinnen Massi Seip Blakstad var på jobb sammen med Vera Vildmyren da hun fløy sin siste tur. 2. mars ble hun funnet død på et hotellrom i København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN (Dagbladet): Flyvertinnen Massi Seip Blakstad inntok klokka 9.50 i dag vitneboksen i Københavns byrett. Hun var fokusert og tydelig preget av alvoret.

- Jeg hadde tidligere fløyet tur-retur Amsterdam og København, og kom ned fra Oslo til København sammen Vera med SAS sin flyvning SK1469 som landet ved 14-tida. Jeg kjente Vera som kollega, men vi hadde ikke fløyet mye sammen. Vi var fire i crew i bussen til hotellet, de to andre skulle til New York, og Vera og jeg skulle til New York dagen etter, forklarer Seip Blakstad.

- Det var ganske tomt i resepsjonen, og da var klokka rundt fire. Vi snakket om å spise, men vi bestemte oss for å ta det med ro med TV og PC, sier hun.

- Hørte et voldsomt skrik Aktor spurte hvordan de gjorde det med mat, og Seip Blakstad forteller at man ofte bare løp ut og spiste på rommet. Seip Blakstad forteller at hun gikk av i 18. etasje, mens Vera skulle videre oppover:

- Vi sees i morgen, sa jeg til Vera, forteller Seip Blakstad.

- Rundt klokka 20.10 hører jeg et skrik og går til et åpne rommet mitt for å prøve å lokalisere skrikene.

- Men jeg kunne ikke lokalisere hvor lyden kom fra. Da tok jeg telefonen og trykket på nød-knappen. Sikkerhetsavdelingen tok telefonen med en gang og jeg varslet om at det var skrik og bråk i nærheten, men at jeg ikke visste hvor lyden kom fra.

- Det fortsatte lenge, det var en lang dødskamp, sier Seip Blakstad.

- Kjempet for livet - Jeg løp til min dør for å sjekke at den var låst og at sikkerhetskjeden var på. Skrikene ble mer og mer intense. Det var også bulder og brak. Jeg tenkte at lydene måtte komme fra andre siden, for veggene bevegde seg. Jeg hørte at noe ble kastet i veggen, og Vera skrek hele tiden.

- Hun kjempet for sitt liv som mor. Men jeg visste ikke da at det var Vera da, sier Seip Blakstad og forteller at det deretter ble mer og mer stille.

- Da ringte hotellet til meg og spurte om det var stille, og det kunne jeg bekrefte. De ba meg ringe om jeg hørte noe mer, og fortalte meg at de hadde lett i 17., 18. og 19. etasje. Etterpå var det helt stille og jeg hørte ikke mer. Jeg pustet ut og tenkte at dette ikke var noen film.

- Visste det var noe - Først hørte jeg ambulansen visste jeg at det var noe. Så kom politiet og snakket med meg, sier Seip Blakstad.

Deretter ble hun sendt direkte til traumesenter.

Før Seip Blakstad inntok vitneboksen fortalte hun til pressen på utsiden av rettssalen at hun hadde forberedt seg godt.

- Tenkt på det dag og natt - Jeg har forberedt meg i ett år nå for å vitne. Jeg har tenkt på det jeg hørte og opplevde dag og natt. Jeg vil bidra så godt jeg kan til å sørge for at han får straffen for rovmordet Vera ble utsatt for, sa hun til pressen.

Like etter Seip Blakstad ankom den drepte Vera Vildmyrens gjenlevende familie som vil følge rettssaken med egne øyne. Enkemann Egil Vildmyren forstår godt at Seip Blakstad ikke ønsker at den drapstiltalte rumeneren Marian Clita skal være tilstede i retten mens hun vitner.

- Det forstår jeg veldig godt. Hun har hatt det tungt, og da er det nok greiest å slippe den belastningen. Man har jo sett hvordan han har oppført seg i retten, så det er nok det beste, sier han til Dagbladet.

Preget Også han var tydelig preget av alvoret da han kom med sine barn Veronica (17) og Alexander (15.

Klokka 9.40 kom Clita inn i retten med en rutete dress og hvit skjorte. Både Egil og Alexander Vildmyren fulgte nøye med på hans bevegelser med tre-fire rettsbetjenter som en buffer mellom de to.

• Følg med på Dagbladet.no for siste nytt fra rettssaken i København.

DRAPSTILTALT: Rumeneren Marian Clita har innrømmet vold med døden til følge, men nekter for overlagt drap. Foot: Københavns Politi
DRAPSTILTALT: Rumeneren Marian Clita har innrømmet vold med døden til følge, men nekter for overlagt drap. Foot: Københavns Politi Vis mer