Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var en ræva børsdag

Alt har ikke akkurat gått på skinner for investor og gründer Harald Dahl.

 Ikke fornøyd:  Harald Dahl og Link Mobility har fått en tøff start på Oslo Børs. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen
Ikke fornøyd: Harald Dahl og Link Mobility har fått en tøff start på Oslo Børs. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Harald Dahl har jobbet hardt og lenge for å samle nok investorer til børsnoteringen av Link Mobility. Sammen med våpendrager Swedbank First Securities fikk han til slutt nok investorer til å fylle opp emisjonen på 30 millioner kroner, med en kurs på 22 kroner pr aksje, skriver Finansavisen.

Men første dag på børs endte med en real kalddusj for Dahl og de 800 andre medaksjonærene.

Allerede på åpningsauksjonen klokken 09 torsdag ble aksjen handlet ned til 19,20 kroner, ned 13 prosent fra emisjonen. Deretter fortsatte kursfallet, og i går ettermiddag sto aksjen i 17,70 kroner, ned 4,30 kroner eller 20 prosent fra emisjonskursen.

- Det var en ræva børsdag, og det var ekstremt mye privatkunder som solgte aksjer etter å ha fått kjøpe aksjer med 1.500 kroner i rabatt. Det betyr at de hadde kostpris på 18 kroner, og veldig mange kastet ut aksjer for å nette ut denne gevinsten, sier Dahl til Finansavisen.

Han mener det dessverre blir litt slik på en dårlig børsdag.

Nedturen fortsetter i dag. Link Mobility Group faller ytterligere 8 prosent på Oslo Børs og aksjen har dermed falt 26 prosent på to dager.

Fiskefiasko Om Dahls Link Mobility går i samme retning som hans to foregående satsninger, er imidlertid for tidlig å si.

Likevel er det verdt å nevne at Harald Dahl kommer rett fra stillingen som sjef for torskeoppdrettsselskapet, Codfarmers, som har kostet aksjonærene svært dyrt.

Fra 2008 til Codfarmers gikk av børs i 22. april i år falt aksjekursen med hele 98,7 prosent.

Og ikke et eneste kvartal under selskapets seks år på børs, tjente selskapet penger.

Konkurs etter kursfall Dahl var også sentral i IT-selskapet Intellinet, som også endte i dramatisk kursfall og senere konkurs.

Dahl var styreformann i Intellinet, og hadde selv investert syv millioner kroner i ASP-eventyret, da selskapet gikk konkurs i juli 2002.

En nedtrykt Dahl uttalte den gang til Digi.no at det var umulig å få på plass en emisjon i selskapet, og resultatet ble konkurs.

- Vi havnet i en negativ spiral. Til slutt var alle vi pratet med bare ute etter kundene våre, sier Dahl til iMarkedet.

Flere nyheter Link Mobility vil hente 25 millioner
Børsen gir grønt lys for to nye selskaper
Klare for børsnotering