Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var en siste hilsen fra lillesøsteren som viste hvor mye hun så opp til Sigrid

Lillesøsteren valgte ut sang til Sigrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en fullsatt Oppsal kirke som hadde møtt opp for å ta et siste farvel med Sigrid Giskegjerde Schjetne i dag. Prest Sturla Stålsett snakket om hvordan Sigrid var som person, og hvordan hennes siste sommer hadde vært.

- Han snakket om Sigrids gode samtaler med moren, om far og datters tur til Champions League og om Bruce Springsteen-konserten de var på tidligere i sommer. Han snakket også om Sigrid oppvekst her på Østensjø, forteller Gjermund Eide, talsmann for familien etter seremonien.

- Han beskrev Sigrid veldig godt, som en livsglad og familiekjær jente. Og som en veldig god storesøster.

Oppsal kirke rommer 600 personer, og venner, familie, kollegaer av foreldrene og folk fra idrettsmiljøet hvor Sigrid var aktiv hadde møtt opp for å ta et siste farvel med Østensjø-jenta.

- Sigrid hadde mange venner, og familien har mange venner, og denne saken har grepet om seg veldig her på Østensjø. Presten fremførte en hilsen fra familien og takk til alle som har kommet hit i dag, sier Eide.

Sang fra lillesøster Hasse Farmen, en kamerat av Sigrids far, fremførte Springsteen-låta «The River» på gitar, mens The Voice-vinner Martin Halla sang «Take it with me» og «We found love». Ingen andre enn presten talte i kirken.

TUNG DAG: Talsmenn for familien Schjetne, Geir Strand og Gjermund Eide, etter bisettelsen av Sigrid Giskegjerde Schjetne i Oppsal kirke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TUNG DAG: Talsmenn for familien Schjetne, Geir Strand og Gjermund Eide, etter bisettelsen av Sigrid Giskegjerde Schjetne i Oppsal kirke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

-Sangen «We found love» var til Sigrid fra lillesøsteren som en hilsen som viste hvor glad hun var i Sigrid og hvor mye hun så opp til storesøsteren sin, sier Eide.

- De to søstrene stod hverandre veldig nær, og hun valgte sangen fordi Sigrid var veldig glad i Martin Hallas stemme, forteller Geir Strand, familiens andre talsmann.

- Tårer og minner Etter begravelsen vil det være en åpen minnestund på Nordre Skøyen Hovedgård hvor en kan samles og minnes Sigrid.

- Det blir en dag med mange tårer, men også smil og gode minner som Sigrid. Dette er en dag vi alle gjerne skulle vært foruten, sier Eide.

- Det blir tungt for familien å fortsette livet uten sin kjære datter, og vi vennene vil selvfølgelig fortsette å stille opp så godt vi kan.

Hundrevis har frivillige har deltatt i søkene etter Sigrid fra hun forsvant sporløst på vei hjem natt til 5. august og frem til hun ble funnet drept 3. september.

STORT OPPMØTE: Rundt 500 hadde møtt opp for å ta farvel med Sigrid. Sigrids mor jobber i Kunnskapsdepartementet, og Kristin Halvorsen var tilstede under bisettelsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STORT OPPMØTE: Rundt 500 hadde møtt opp for å ta farvel med Sigrid. Sigrids mor jobber i Kunnskapsdepartementet, og Kristin Halvorsen var tilstede under bisettelsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- De første ukene med leting var fylt med håp, og det var et stort engasjement rundt det å finne Sigrid eller spor etter Sigrid. Så kom det vonde budskapet, og dagene etter det har vært tomme og vanskelige og fylt med sorg, sier Eide.

Etter seremonien i kirken ble båren båret ut og fraktet til Alfaset hvor det vil være en privat bårenedleggelse for de aller nærmeste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media