- Det var en skrekkelig opplevelse

De brutale ranerne ventet på at mannen skulle komme hjem så safen kunne åpnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OTTA (Dagbladet): - Det var en skrekkelig opplevelse. Jeg håper de ikke kommer igjen. Det sier familiefaren (54) som i går ble utsatt for et særdeles grovt ran til Gudbrandsdølen Dagningen.

To maskerte menn truet familien med pistoler, og hadde ifølge 54-åringen

«en framferd som gjorde at vi skjønte det var best å adlyde.»

- Ranerne tok seg inn i huset med våpen og tok datteren og moren til fange. De ba om å få nøkkelen til safen i huset, men ingen visste hvor de var. Derfor måtte de vente til mannen i huset kom hjem, opplyser lensmann på Otta, Ragnar Andreassen, til Dagbladet.no.

Han forteller at gisseldramaet startet i 13-tida torsdag ettermiddag.  Først klokken 17.45 fikk gislene varslet politiet.

Ofrene satt i politiavhør til klokken 02.00 i natt. 


Mangemillionær


Familiefaren som eier huset er en kjent mangemillionær fra den lille byen Otta i Gudbrandsdalen. Det bekrefter en rekke personer overfor Dagbladet.no.

Politiet jakter fremdeles de ukjente gjerningsmennene. De snakker gebrokkent norsk og forlot byen i svart Audi A6 med knust bakrute.

- Det var en skrekkelig opplevelse

Familiefaren driver en sentral bedrift i byen og eier en rekke eiendommer i området. Han topper skattelistene, men flere forteller at han tar på seg arbeidstøyet som alle andre hver dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Han er en veldig hyggelig, stødig og flott kar. Men han er jo kjent for sine verdier, sier en bekjent av mangemillionæren gjennom mange år til Dagbladet.

Plukket ut?

Han er rystet over at kameraten og hans nærmeste er involvert i en så dramatisk hendelse.

- Det kan jo se ut som om han er plukka ut fordi noen har forestilt seg at de skulle få med seg pengene hans, men han er ingen person som har store verdier i sitt eget hjem, sier mannen.

Ifølge politiet fikk gjerningsmennene bare med seg et mindre pengebeløp fra gisselaksjonen. Den bekjente tror 54-åringen har fått seg en overraskelse, men at han har taklet det bra.

- De har nok fått seg en skikkelig støkk, men jeg tror nok han har takla dette pent, sier han til Dagbladet.

Det kan virke som familiefaren har vært kald i den opphetede situasjonen.

GISSELDRAMA:  I dette huset på Otta ble moren og dattera holdt som gisler i flere timer. Foto: Anne Helga Tallerås
GISSELDRAMA: I dette huset på Otta ble moren og dattera holdt som gisler i flere timer. Foto: Anne Helga Tallerås Vis mer

- Da de truet familien for penger, fortalte mannen ranerne at han hadde ikke slikt i hjemmet, sier operasjonsleder Edmund Tofthagen.

- Kardemomme by

Ordfører Dag Erik Pryhn i Sel kommune setter nå sin lit til at politiet skal fakke gjerningsmennene.

- Vi hadde et innbrudd i byen for en liten stund siden, men de ble tatt med en gang. Denne gangen var det en svært alvorlig forbrytelse. Vi har ikke noe beredskap mot slike hendelser. Vi forventer rett og slett at det ikke skjer her, sier Pryhn til Dagbladet.no.

Han er kjent med mannen i huset som er berørt i saken.

- Han er en av oss. Jeg ønsker ikke å spekulere i om han var et bevisst mål eller ikke, sier ordføreren.

Han forteller at Otta, tross sin bystatus, er et sted hvor folk tar vare på hverandre og hvor innbyggerne forlater sine hjem uten å låse døra en gang.

- Vi liker å kalle oss selv Kardemomme by, sier han.

UVENTA: Ordfører Dag Erik Pryhn (t.h)og lensmann Ragnar Andreassen er ikke vant med denne typen kriminalitet på Otta.