Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var en som ropte: «Kom og hjelp oss, det ligger en gutt under bilen»

Oslo-mannen snurret på E6 og ble vitne til at Tom Pettersen (16) ble påkjørt og drept. Selv prøvde han å redde 16-åringen.

SNURRET 3-4 GANGER: Tom Pettersen (16) ble påkjørt og drept. En Oslo-mann i 20-årene er nå siktet for uaktsomt drap, etter tragedien på holka på E6. Nå forteller et av øyenvitnene sin historie. Foto: Remi Presttun
SNURRET 3-4 GANGER: Tom Pettersen (16) ble påkjørt og drept. En Oslo-mann i 20-årene er nå siktet for uaktsomt drap, etter tragedien på holka på E6. Nå forteller et av øyenvitnene sin historie. Foto: Remi Presttun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var ikke et vanlig krasj, forteller Oslo-mannen til Dagbladet.

- Smellet var veldig høyt.

Oslo-mannen kom uskadd fra det da han mistet kontrollen på E6 ved Kløfta på Romerike seint i går kveld. Men han ble øyenvitne til at
Tom Pettersen (16) ble påkjørt og drept. En Oslo-mann i 20-årene er nå siktet for uaktsomt drap, etter tragedien på holka på E6. Han hadde i ettermiddag ikke tatt stilling til siktelsen.

Nå forteller Oslo-mannen om sin opplevelse, som startet ved 2330-tida lørdag kveld.

Snurret 3-4 ganger - På E6 på Lillestrøm kjente jeg at bakhjula ikke hadde feste. Jeg mistet kontrollen over bilen. Jeg prøvde å rette den opp, men greide det ikke - det var veldig glatt og mye snø på veien, forteller han til Dagbladet.

Politiet på Romerike fikk melding om hendelsen klokka 2331 lørdag kveld. Oslo-mannen kjørte en Toyota Avensis, og sier han snurret 3-4 ganger på det glatte føret før han endte i støyskjermen ved siden av veien. 16-årige Pettersen var en av flere vitner som gikk av sin bil for å hjelpe.

- Jeg klarte å komme meg ut av bilen. Jeg var veldig heldig som ikke ble skadd selv. Da jeg hadde kommet meg ut av bilen kom det flere bort til meg og hørte om jeg var OK. To andre personer hadde da ringt etter politi og ambulanse, forteller han.

- Mens vi prøvde å se hvordan det gikk med bilen min, og lette etter ulike ting som hadde ramlet ut av den, hørte vi et voldsomt smell.

- Da var det en tredje bil som kom. Denne bilen mistet kontrollen og kjørte på en bil som sto parkert.

Det var nå han hørte smellet.

Lå under bilen - Det var en gutt som sto utenfor den parkerte bilen. Han ble truffet av denne tredje bilen som kom, og som mistet kontrollen.

Dette var trolig personen som politiet på Romerike i dag har navngitt som Tom Pettersen (16).

- Vi løp bort til bilen som hadde krasjet, vi ville sjekke om sjåføren var skadd. Vinduet på bilen var nede, sjåføren sa: «Det går greit, men jeg sitter fast. Beina mine sitter fast.»

- Da var det en person som ropte: «Kom og hjelp oss, det ligger en gutt under bilen». Da så jeg at det var en gutt som lå på asfalten, under bilen. Vi var sikkert 5-6 personer som samarbeidet om å få ham ut fra under bilen, vi ga førstehjelp og tok av oss jakkene våre og la dem rundt ham, vi tenkte at det var lurt at han holdt seg varm til ambulansen kom.

Etter noen minutter kom ambulansen. Da ble også sjåføren hjulpet ut, forteller vitnet.

Husker smellet Vitnet innrømmer at opplevelsen har gjort kraftig inntrykk på ham.

- Jeg var på sykehuset hele natta, men det er OK med meg nå. Jeg tok en sovetablett, men har sikkert bare sovet en time eller så. Det var en utrolig dramatisk opplevelse - det er første gang jeg har vært involvert i en ulykke av denne typen, sier han.

- Jeg kan alltids kjøpe ny bil. Jeg er bare glad jeg ikke kjørte på noen andre. Jeg var utrolig heldig tross alt, som ikke traff noen andre eller ble skadd selv.

Han var ikke klar over at den påkjørte 16-åringen døde. Han blir ikke overrasket da Dagbladet gir ham den triste meldingen.

- Den lyden, begynner han.

- Det var ikke noe vanlig krasj. Det var et utrolig kraftig smell.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media