- Det var en stor hannbjørn på omtrent 250 kilo

Den livsfarlige bjørnen i Sverige er skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi sporet dem i omtrent to kilometer før vi fant den, sier bjørnejeger Bert-Ivan Matsson til Dagbladet.no.

Han var en av dem som i dag skjøt bjørnen som i går angrep de to svenske elgjegerne Mikael Forselius (41) og Bernt Zetterlund (65) i Lillhärdal utanför Sveg i Härjedalen i Sverige.

- Vi slapp hunden ved det stedet de ble angrepet. Den sporet bjørnen, sier Matsson.

Bjørnen oppdaget hunden, og begynte å jage den mot jegerne.

- Den var i full vigør, men jeg så at den hadde et stort sår på bogen, sier Matsson til Dagbladet.no.

Bjørnen ble skutt da den var omtrent 20 meter fra jegerne.

- Det var en stor hannbjørn på omtrent 250 kilo, sier Matsson.

Ann Christin Johnsen, informasjonsansvarlig i politiet i Östersund, bekreftet tidligere i dag at bjørnen var skutt overfor Dagbladet.no.

GIKK TIL ANGREP I GÅR: I dag ble bjørnen, som ble skutt i nødverge da den angrep to elgjegere i går, skutt. Foto: Bert-Ivan Matsson
GIKK TIL ANGREP I GÅR: I dag ble bjørnen, som ble skutt i nødverge da den angrep to elgjegere i går, skutt. Foto: Bert-Ivan Matsson Vis mer

Mikael Forselius ble verst rammet av de to jegerne som ble angrepet i går. Ifølge Expressen var hodet hans inne i bjørnens munn, før jaktkameraten Bernt Zetterlund klarte å gå mellom og angivelig løsne to skudd.

De to jegerne filmet angrepet.

– Man ser hvordan bjørnen kommer rusende mot dem og angriper. Han både biter og river, sier polisinspektør Torgny Svensson til svenske Aftonbladet.

På filmen hører en hvordan mennene skriker av skrekk. En av dem roper blant annet: «Nå river den ut øynene på meg», ifølge Aftonbladet.

Etter angrepet krøp mennene til bilene sine, før de ringte nødnummeret. Forselius ringte da sin samboer.

– Han hadde veldig vondt, spesielt i håndleddene. Men har en kjempet med en bjørn, er det ikke så rart at en får vondt, sier samboeren til Aftonbladet.

– Han har ganske dype sår i skallen og et i øyet. Det var flaks at de var to, for hadde de bare vært en kunne det gått betraktelig verre, sier Ingela Jäderberg til Expressen.

LES OGSÅ: - Bjørnen er eksplosiv

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

OVERFALT AV BJØRN: To svenske elgjegere ble i tretida i går ettermiddag angrepet av bjørn. Foto: Denny Calvo/ÖstersundPosten