- Det var en stor, stor lettelse å få ham ut av gisseltakerens hender

Hotellgisselet ble truet med elektrosjokkpistol og kniv.

SAMLET: Hotelldirektør André Schreiner og resten av ledelsen ved Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum samlet seg etter dagens gisselsituasjon. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SAMLET: Hotelldirektør André Schreiner og resten av ledelsen ved Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum samlet seg etter dagens gisselsituasjon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ledelsen og de ansatte ved hoteller Royal Christiania i Oslo sentrum kunne trekke et lettelsens sukk kl. 14.37 i dag. Da ble en mannlig renholder sluppet løs av den 41 år gamle østeuropeiske mannen som hadde holdt ham som gissel i minst fire og en halv time.

- Det var veldig, veldig godt å få beskjeden om at det hadde endt bra. Det var en stor, stor lettelse å få ham ut av gisseltakerens hender, sier hotelldirektør André Schreiner til Dagbladet.

Sendte lapp til resepsjonen Hotellet ble klar over gisselaksjonen rett etter kl. 10 i dag. Da hadde 41-åringen bestilt roomservice, og sendt en lapp til resepsjonen hvor det stod at han holdt et gissel. Han truet også med å detonere en fjernstyrt bombe som han hevdet var plassert et annet sted i Oslo.

Politiet ble varslet kl. 10.12. Ifølge Johan Fredriksen, stabssjef i Oslo-politiet, var gisseltakeren utstyrt med et elektrosjokkvåpen og en kniv.

Gisseltakeren krevde en million euro, en Mercedes og fritt leide. Han overga seg til slutt uten at han fikk innfridd noen krav, ifølge Fredriksen.

- Umulig å forberede seg Hotelldirektør Schreiner ble informert om situasjonen umiddelbart etter at resepsjonen fikk lappen i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer