Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var en stor, stor lettelse å få ham ut av gisseltakerens hender

Hotellgisselet ble truet med elektrosjokkpistol og kniv.

SAMLET: Hotelldirektør André Schreiner og resten av ledelsen ved Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum samlet seg etter dagens gisselsituasjon. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SAMLET: Hotelldirektør André Schreiner og resten av ledelsen ved Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum samlet seg etter dagens gisselsituasjon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ledelsen og de ansatte ved hoteller Royal Christiania i Oslo sentrum kunne trekke et lettelsens sukk kl. 14.37 i dag. Da ble en mannlig renholder sluppet løs av den 41 år gamle østeuropeiske mannen som hadde holdt ham som gissel i minst fire og en halv time.

- Det var veldig, veldig godt å få beskjeden om at det hadde endt bra. Det var en stor, stor lettelse å få ham ut av gisseltakerens hender, sier hotelldirektør André Schreiner til Dagbladet.

Sendte lapp til resepsjonen Hotellet ble klar over gisselaksjonen rett etter kl. 10 i dag. Da hadde 41-åringen bestilt roomservice, og sendt en lapp til resepsjonen hvor det stod at han holdt et gissel. Han truet også med å detonere en fjernstyrt bombe som han hevdet var plassert et annet sted i Oslo.

Politiet ble varslet kl. 10.12. Ifølge Johan Fredriksen, stabssjef i Oslo-politiet, var gisseltakeren utstyrt med et elektrosjokkvåpen og en kniv.

Gisseltakeren krevde en million euro, en Mercedes og fritt leide. Han overga seg til slutt uten at han fikk innfridd noen krav, ifølge Fredriksen.

- Umulig å forberede seg Hotelldirektør Schreiner ble informert om situasjonen umiddelbart etter at resepsjonen fikk lappen i dag.

- Vår førsteprioritet i dag har vært å samarbeide med politiet. Det er umulig å forberede seg helt på situasjonen som dette, men vi har kriseplaner som vi fulgte, sier Schreiner.

Han sier renholderen vil bli tatt hånd om av hotellets støtteapparat. Mannen fikk ingen fysiske skader. Mannen har ifølge politiet ikke familie i Norge.

- Han skal tas godt vare, sier hotelldirektøren.

Utrygghet Hotellets kriseteam skal også følge opp de andre ansatte.

- Det er forferdelig trist at et enkelt menneske kan skape slik utrygghet i vår hverdag, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør Nordic Choice Hotels, i en pressemelding.

- Dette har vært en ekstraordinær hendelse, og beredskapen er generelt svært god ved våre hoteller. Vi vil likevel nå gå gjennom alle våre rutiner for å sikre at beredskapen er ivaretatt på alle tenkelige måter, sier Silseth, som takker politiet, og roser hotelldirektør André Schreiner, driftsdirektør Terje Ropstad og kjededirektør Henrik Berghult for hvordan de taklet situasjonen.

- Rasjonell Politiet mener gisseltakeren hadde et vinningsmotiv.

- Når du stiller et pengekrav på denne måten sier det seg selv at du ikke har noen svær bankkonto i bakhånd, sier Johan Fredriksen.

Forhandlingene foregikk via telefon, og Fredriksen sier de gikk greit.

POLITIAKSJON: Politiet slapp å bruke makt under aksjonen, 41-åringen ga seg etter lange samtaler med politiets forhandlere. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
POLITIAKSJON: Politiet slapp å bruke makt under aksjonen, 41-åringen ga seg etter lange samtaler med politiets forhandlere. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Han framstod som rasjonell.

HOLDT RENHOLDER SOM GISSEL: I flere timer holdt gisseltakeren, en 41 år gammel mann fra Øst-Europa, en renholder ved hotellet som gissel på et rom i fjerde etasje på Clarion Royal Hotel Christinia i Oslo. Foto: Harald S. Klungtveit
HOLDT RENHOLDER SOM GISSEL: I flere timer holdt gisseltakeren, en 41 år gammel mann fra Øst-Europa, en renholder ved hotellet som gissel på et rom i fjerde etasje på Clarion Royal Hotel Christinia i Oslo. Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media