STØTTER EKTEMANNEN: Reidun Øygard har stått last og bram med ektemannen gjennom rettssaken.. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
STØTTER EKTEMANNEN: Reidun Øygard har stått last og bram med ektemannen gjennom rettssaken.. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.Vis mer

- Det var en taktisk tabbe av politiet å ikke sikre seg avhør av Rune Øygard og hans kone før de fikk snakket sammen

Flere eksperter mener Rune Øygard burde ha blitt varetektsfengslet for å unngå bevisforspillelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo: Ifølge anonyme kilder VG har vært i kontakt med skal det også innad i politiet være politifolk som angrer på at de ikke våget å framstille Øygard for fengsling da han ble anmeldt i fjor.

Flere eksperter er enige i at dette var en tabbe.

- Det var en taktisk tabbe av politiet å ikke sikre seg avhør av Rune Øygard og hans kone før de fikk snakket sammen - og på den måten fikk mulighet til å samkjøre sin forklaring, sier advokat Hege Salomon. Hun mener dette er en betydelig svakhet i etterforskningen.

Også advokat Bjarte Aarlie, som tidligere har jobbet som politiadvokat, er forundret.

- Vanligvis er terskelen svært lav for fengsling i slike saker. Terskelen er enda lavere når barn er involvert. Da er også faren for bevisforspillelse gjennom påvirkning enda større, sier han. Aarlie understreker at en slik vurdering bør være lik for alle samfunnslag.

Professor i strafferett ved Universitetet i Oslo, Ståle Eskeland, mener imidlertid at fengsling i denne saken ville vært et uforholdsmessig inngrep fordi politiet like etter pågripelsen bare hadde jentas forklaring å forholde seg til.

(NTB)