- Det var en ukjent femte person i cockpiten

Taleregistratoren avslører en kvinnestemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I cockpiten om bord på det styrtede presidentflyet var det fire mann: Kapteinen, førstestyrmannen, navigatøren og en mekaniker.

Men utover samtalene mellom de fire besetningsmedlemmene, har etterforskerne avdekket at det var en femte person inne i cockpiten. Det viser undersøkelser av taleregistratoren på flyet. Den femte stemmen tilhører en kvinne, som ikke er identifisert, melder den polske TV-stasjonen TVN-24.

Det utelukkes ikke at dette kan ha vært en av flyvertinnene. Men siden den foreløpige rapporten fra den russiske havarikommisjonen ikke er offentliggjort, er det inntil videre uklart hvem denne femte personen er.

Flere teorier En knapp måned etter at flyet med president Lech Kaczynski, hans kone og hele den politiske eliten i Polen styrtet i Smolensk 10. april, letes det fortsatt etter svar på hvordan ulykken kunne skje.

Dette er teoriene og svarene som etterforskningen har kommet til så langt:

• Teknisk svikt på flyet:De tekniske undersøkelsene tyder på at flyet av typen Tu-154 var i orden, og besetningen rapporterte heller ikke om feil på instrumenter eller andre problemer med flymaskinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer