- Det var en usedvanlig brutal mediekampanje. Ingen kommer umerket igjennom noe sånt

Men SV-leder Audun Lysbakken tror fortsatt at han kan gjenreise partiet.

TOG FOR STATSRÅDSBIL: Audun Lysbakken har ikke lenger sjåfør, men må reise rundt på egen hånd. For SV-lederen starter valgkampen nå, og i løpet av året fram til valget i 2013, har han en formidabel oppgave foran seg med å reise partiet som ligger tilsynelatende urørlig på sperregrensa. Foto: Christian Roth Christensen
TOG FOR STATSRÅDSBIL: Audun Lysbakken har ikke lenger sjåfør, men må reise rundt på egen hånd. For SV-lederen starter valgkampen nå, og i løpet av året fram til valget i 2013, har han en formidabel oppgave foran seg med å reise partiet som ligger tilsynelatende urørlig på sperregrensa. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Audun Lysbakken kommer løpende bare få minutter før toget skal forlate Grefsen stasjon i Oslo, i retning sommerleiren til Sosialistisk ungdom på Hadeland i Oppland. Kledd i jeans og skatesko dumper 34-åringen ned i et sete, og knoter fram togbilletten han har bestilt via mobilen.

For under et halv år siden ble han fraktet rundt i en av regjeringens svarte biler, som regel i følge med en rådgiver. Hverdagen har forandret seg for den tidligere statsråden.

BLD-rotet I kjølvannet av det katastrofale kommunevalget i fjor høst, og Kristin Halvorsens overraskende partiledersorti, reiste Audun Lysbakken seg som den selvfølgelige nye lederen.

Før han deiset pladask i bakken.

Jenteforsvarssaken, ukulturen rundt pengebevilgninger i barne- og likestillingsdepartementet, og til slutt millionene til organisasjonen Reform hvor en Lysbakken-venn satt sentralt, tvang ham til å trekke seg fra regjeringen - bare seks dager før han skulle klappes inn som ny partileder. Den tunge oppgaven med å løfte et parti som allerede lå nede, ble enda tyngre.

- Brutal mediekampanje Det var Dagbladet som avslørte pengestøtten til Jenteforsvaret, et underbruk av SU. Etter hvert kom de andre mediene etter. Presset økte. Gjennom uka som gikk fra dagen han trakk seg til dagen han stilte til ledervalg uten motkandidater, ulmet det på grasrota i partiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer