- Det var en vakker og verdig seremoni. De siste dagene har vært rare og skremmende

Medstudentene holdt minnemarkering for Anja Weløy Aarseth (21).

MINNESTUND: Det ble holdt minnestund for Anja Weløy Aarseth på Høgskolen i Ålesund i dag. Foto: Jonas Sverrison Rasch
MINNESTUND: Det ble holdt minnestund for Anja Weløy Aarseth på Høgskolen i Ålesund i dag. Foto: Jonas Sverrison RaschVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Studenter og ansatte ved Høgskolen i Ålesund holdt i formiddag en minnemarkering for Anja Weløy Aarseth.

Den 21 år gamle studenten fra Bergen forsvant onsdag, mest sannsynlig mens hun var på joggetur i Aksla i Ålesund. Lørdag ble hun funnet drept. Hun obduseres og identifiseres formelt i dag.

«I den situasjonen vi nå er inne i, trenger vi å samles. Vi inviterer derfor alle studenter, ansatte og andre med tilknytning til Høgskolen til en markering i foajeen», skriver Høgskolen i Ålesund på sin hjemmeside.

- Det var en vakker og verdig seremoni. De siste dagene har vært rare og skremmende, sier studenten Kristine Strømsheim (25) til Dagbladet.

- Flott jente Hun synes det er ekkelt å tenke på at situasjonen var uavklart såpass lenge.

Hun fulgte minnestunden sammen med Thea Axelsen og flere hundre andre studenter i høyskolens foaje i formiddag.

- Før forbandt jeg fjellet her i byen med noe trygt. Jeg har jogget der flere ganger selv, men nå forbinder alle det med at det har skjedd er drap der, sier Axelsen.

Studentene sier til Dagbladet at de ikke kjente drepte Anja Weløy Aarseth personlig, men at de hadde sett henne på skolen og at hun virket som ei flott jente med stor omgangskrets.

- Det er å godt å kunne samles i denne tunge tiden, sier Strømsheim.

- Nødvendig å samles - Skolen har fulgt opp klassen og de nærmeste berørte siden starten i forrige uke. Mendet var helt nødvendig å samle alle studentene, nå, sier rektor Marianne Synes ved Høgskolen i Ålesund.

Hun sier at skolen vil starte opp igjen i morgen.

- Henne klassekamerater blir fulgt opp videre av psykologitjenesten ved studentsamskipnaden, sier Synnes.

- Sjokk Familien til den savnede Anja Weløy Aarseth er kommet til Ålesund, bekrefter deres bistandsadvokat Einar Råen.

- De er preget av sjokk og er i enorm sorg. De har det veldig vanskelig, samtidig som de innser at dette bare er startfasen av saken. De setter pris på å få være i fred fra pressen. For dem er det viktig å få se Anja, sier han til NTB.

Det er ventet at politiet senere i dag vil gå ut med bilder eller beskrivelser av hva Anja Weløy Aarseth (21) hadde på seg da hun forsvant. Politiet håper dette vil generere tips i saken. Til nå har politiet mottatt rundt 600 tips etter at politiet ba folk som har vært i det populære turområdet om å melde seg.

DNA-prøver Politiet vil sikre DNA-prøver av samtlige menn som enten selv sier de var i området onsdag kveld eller som etterhvert knyttes til stedet på annen måte. Hvis kriminalteknikere eller rettsmedisinerne finner biologisk materiale fra gjerningspersonen, kan vitnenes DNA-profiler sammenlignes med sporene.

Arbeidet på stedet der Anja Weløy Aarseth (21) ble funnet lørdag fortsatte med uforminsket styrke i dag. Ålesund-politiet og teknikere fra Kripos jobber på funnstedet. Politiet åpnet i dag også sperringer som har hindret innsyn til politiets arbeid.

FUNNET DREPT: Anja Weløy Aarseth (21) var student ved Høgskolen i Ålesund. Foto: Jonas Sverrison Rasch
FUNNET DREPT: Anja Weløy Aarseth (21) var student ved Høgskolen i Ålesund. Foto: Jonas Sverrison Rasch Vis mer