- Det var enkelt. Politiet serverte sakene

Sture Bergwall (63) om tilståelsene som ga mer dop. Skjebnedag etter 23 år i lukket anstalt.

SPENT PÅ HELSERAPPORT:  Sture Bergwall møter Dagbladet på besøksrommet på Säter sjukhus i Falun i august i år. Mandag får han vite om den svenske rettsmedisinske kommisjonen mener om han er frisk til et liv urte i samfunnet. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN / DAGBLADET.
SPENT PÅ HELSERAPPORT: Sture Bergwall møter Dagbladet på besøksrommet på Säter sjukhus i Falun i august i år. Mandag får han vite om den svenske rettsmedisinske kommisjonen mener om han er frisk til et liv urte i samfunnet. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag får Sture Bergwall, alias Thomas Quick, vite om svenske rettsspsykiatere mener han er frisk nok til å leve et fritt liv for første gang siden 1980-tallet.

63-åringen, som løy på seg 38 drap i Sverige og Norge, for etter eget utsagn å opprettholde flyten av beroligende piller, er spent og vennlig da Dagbladet prater med ham på telefon fra bevoktet avdeling på Säters sjukhus i Falun.

- Jeg gleder meg til et normalt liv på utsiden, i egen regi. Bolig er klar, og jeg kan flytte inn på dagen. Jeg har planene klare for resten av livet, sier Bergwall.

Han vil ikke si hvor han har planlagt å bo, eller om han kommer til å bytte navn.

38 tilståelser - ingen bevis - Jeg skal skrive bøker, og har avtale om det her i Sverige. Mer kan jeg ikke si om det nå, men det blir ikke nye krimbøker for å si det sånn. Det kommer til å handle om hva jeg har opplevd.

Opprinnelig het han Sture Bergwall før han ble kjent som Skandinavias verste seriemorder.

Han ble dømt for 8 av de 38 tilståelsene han kom med, uten at det lagt fram tekniske bevis på domstolenes bord i noen av sakene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer