Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var et grufullt syn. Skadde folk lå overalt

Mike Jacobson bor et steinkast unna der toget sporet av.

DRAMATISK: Øyenvitner beskriver et grusomt syn etter at et pendlertog sporet av i Bronx i New York i dag, med en rekke skadde. Fire personer er bekreftet døde, tre av dem ble kastet ut av toget. Foto: AP Photo / Mark Lennihan / NTB Scanpix
DRAMATISK: Øyenvitner beskriver et grusomt syn etter at et pendlertog sporet av i Bronx i New York i dag, med en rekke skadde. Fire personer er bekreftet døde, tre av dem ble kastet ut av toget. Foto: AP Photo / Mark Lennihan / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK / OSLO (Dagbladet): Mike Jacobson beskriver dramatiske scener etter at et tog sporet av i Bronx i New York i dag. Han bor et steinkast unna stedet hvor ulykken skjedde.

- Jeg våknet av helikoptere som svirret over her. Jeg skjønte fort at noe hadde skjedd og sprang ned for å se. Det var et grufullt syn. Skadde folk lå overalt og brannvesenet var i ferd med å hjelpe folk ut av toget, sier Jacobson til Dagbladet og viser fram bilder han tok.

Hittil er fire personer bekreftet omkommet i ulykken. Tre av disse ble kastet ut av toget. Samtidig er 63 personer skadd, 11 av dem kritisk, ifølge brannvesenet.

Flere måtte skjæres løs fra forvridde stolseter.

- Ufattelig trist Like bak Jacobson står det avsporete pendlertoget, som han selv ofte tar inn til Manhattan.

- Det er ufattelig trist. Jeg skjønner ikke hvordan dette kunne skje, sier Jacobson.

Det rolige nabolaget i Bronx er snudd på hodet. 130 redningsmannskaper rykket raskt ut til stedet, og mannskaper fra både brann- og politietaten jobber fortsatt i området.

Leter med dykkere I elva ligger politibåter, og over området svever et helikopter. Fortsatt leter dykkere etter overlevende.

Hundrevis av pressefolk står hundre meter unna og ser ned på det veltede togsettet.

GRUSOMT SYN: Nabo Mike Jacobson viser bilder av ulykkesstedet etter at et tog sporet av i Bronx i New York. Han beskriver et grufullt syn. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
GRUSOMT SYN: Nabo Mike Jacobson viser bilder av ulykkesstedet etter at et tog sporet av i Bronx i New York. Han beskriver et grufullt syn. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

Ulykken skjedde på Hudson line ved Independence Avenue og Palisades Avenue, like ved stasjonen Spuyten Duyvil. Toget kom fra Poughkeepsie og skulle ha ankommet Grand Central Station klokka 7.43 lokal tid.

Ulykkesstedet ligger omtrent der Hudson River og Harlem River møtes. Fire vogner sporet av, mens to ligger på siden. En av vognene var nære ved å havne i elva. Toget hadde totalt åtte vogner.

Kaotisk Joel Zaritsky lå og sov inne på ulykkestoget.

- Jeg våknet av at vognen begynte å rulle rundt flere ganger. Så så jeg grus komme mot meg, og jeg hørte mennesker skrike, sier han til nyhetsbyrået Associated Press, ifølge CBC News.

- Det var røyk og vrakrester overalt. Folk ble kastet over til den andre siden av toget, fortsetter han.

- Kjørte fort I og med at ulykken skjedde såpass tidlig om morgenen var det bare halvfullt, opplyser en talsperson for transportmyndighetene, Aaron Donovan, til New York Times.

Om lag 150 mennesker skal ha vært om bord totalt, ifølge myndighetene.

En passasjer sier til Eyewitness news at han tar toget hver søndag morgen. Han opplevde at toget kjørte fortere enn normalt. Det er en kraftig sving der toget har sporet av.

Prøvde å bremse Togføreren skal ha fortalt etterforskere på stedet at han prøvde å bremse, men at bremsene ikke fungerte, skriver CNN.

Også han er skadd, ifølge Eyewitness news.

SPORET AV: Fire personer er bekreftet omkommet, og 63 personer er skadd etter togylukken i New York. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
SPORET AV: Fire personer er bekreftet omkommet, og 63 personer er skadd etter togylukken i New York. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

- Vi er ikke sikre på hvorfor toget sporet av, men dette vil bli undersøkt i en detaljert etterforskning, sier Aaron Donovan til New York Times.

Det hvite hus opplyser i en uttalelse at president Barack Obama fikk informasjon om ulykken i dag tidlig lokal tid. Han sier at tankene hans går til familie og venner av ofrene, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

KRAPP SVING: Toget sporet av på vei ut av en krapp sving. Det spekuleres i om bremseproblemer kan ha vært en årsak til ulykken. Foto: Mark Lennihan / AP Photo / NTB Scanpix
KRAPP SVING: Toget sporet av på vei ut av en krapp sving. Det spekuleres i om bremseproblemer kan ha vært en årsak til ulykken. Foto: Mark Lennihan / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer