FORSVARER: - Vi mener siktelsen ikke gir et korrekt bilde av det tragiske som faktisk skjedde, sier den 26 år gamle kvinnens advokat Geir Hovland til Dagbladet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FORSVARER: - Vi mener siktelsen ikke gir et korrekt bilde av det tragiske som faktisk skjedde, sier den 26 år gamle kvinnens advokat Geir Hovland til Dagbladet. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Det var et ledd i oppdragelsen

Ettåringen skal ha blitt mishandlet flere ganger før moren druknet henne i ei bøtte. Oslopolitiet vil ha utlevert den britiske internettkjæresten (33) som fulgte med på video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha truffet hverandre én gang ansikt til ansikt, skal oslokvinnen (26) og en mann (33) fra Storbritannia ha utviklet et forhold bare via internett.

Natt til 10. oktober 2010 skal en videochat med kjæresten ha blitt forstyrret av at kvinnens ett år gamle datter, fra et tidligere forhold, var våken og urolig.

Mens de to voksne diskuterte hvordan kvinnen skulle få ettåringen til å adlyde, hentet mora en tiliters vaskebøtte, fylte den med vann og holdt barnet opp nedd i bøtta til hun sluttet å puste, skriver VG.

Mens 26-åringen hevder at det var mannen som foreslo å holde barnet under vann på denne måten, sier 33-åringen at de to skal ha vært sammen om løsningen.

- Han bekrefter at han så dette på video og at de snakket om det. Meningen var å disiplinere. Dette var et ledd i oppdragelsen, slik de framlegger det, sier politiadvokat Kristin Rusdal til Dagbladet.

- Mishandlet før Politiet skal i løpet av etterforskningen ha funnet tegn på vold mot barnet som kan stamme fra flere forskjellige hendelser.

- Vi mistenker at barnet har blitt utsatt for omfattende mishandling tidligere. Etterhvert har kvinnen også vært inne på dette  i avhør, men vi jobber fortsatt med å kartlegge hva som skjedde i tida før drukningen, sier Rusdal.

Kvinnen er siktet for forsettlig drap og mannen for medvirkning, mens mistanken om ytterligere voldsepisoder foreløpig ikke er en del av siktelsen.

- Vi mener de siktede i hvert fall må ha regnet det som sannsynlig at barnet kunne dø av denne handlingen. Gjennom varetektsfengslingen har retten slått fast at det er skjellig grunn til mistanke om at dette var forsettlig, sier Rusdal.

Oslopolitiet har vært i Storbritannia og gjennomført avhør av kjæresten, i samarbeid med Scotland Yard. Politiet vil trolig begjære mannen den britiske statsborgeren utlevert til Norge, men det er uklart hvor raskt dette kan skje.

- Vi har fått god hjelp av Scotland Yard, sier Rusdal.

- Hun har det fryktelig Kvinnen ble pågrepet og varetektsfengslet i oktober i fjor, ett år etter det påståtte drapet, og får i dag forlenget varetektsfengslingen med fire nye uker. Det pågår ennå etterforskning, og det er uklart når det kan bli tatt ut tiltale i saken.

- Vi mener at siktelsen ikke gir et korrekt bilde av det tragiske som faktisk skjedde. hun mener det var en ulykkeshendelse, sier 26-åringens advokat, Geir Hovland.

Han ønsker ikke å kommentere det som skjedde den aktuelle natta, men sier alenemora har det svært vanskelig.

- Hun har det selvfølgelig fryktelig. Uansett hvordan de strafferettslige sidene av saken er, er dette en tragedie både for henne og familien, sa Hovland til Dagbladet tidligere i dag.

Hen presiserer at det ikke er sikkert saken ender med tiltale.

- Foreløpig er dette bare en siktelse. Nå venter vi på resultatet av politiets endelig etterforskning, sier Hovland