- Det var et overgrep

- Når Terje Søviknes sier at jeg var betatt og forelska er det så på trynet. Det er ekkelt. Den nå 17 år gamle jenta som Os-ordføreren hadde sex med, ønsket å dø etter landsmøtet i Langesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I NRKs Brennpunkt snakket den nå 17 år gamle jenta til mediene for første gang siden saken eksploderte i februar. Terje Søviknes har siden hevdet at han ikke visste at jenta var 16 år og at han ikke kan huske at han spanderte alkohol på henne den famøse kvelden under Fpus landsmøte i Langesund i fjor.

- Jeg vet at han visste at jeg var 16 år, fra sommerleiren i Grimstad, sa jenta til NRK.

Utover lørdagskvelden skal Søviknes ha spandert øl og satt ved samme bord som jenta. Utover kvelden ble hun full, dritings etter hennes eget utsagn. Det ble etterhvert arrangert et nachspiel på hotellet, som endte opp så støyende at en ansatt ba Søviknes og de andre festdeltakerne å spre seg.

- Terje Søviknes kom og spurte om jeg ville være med på et annet nachspiel med de andre stortingsrepresentantene. Han skulle bare innom rommet sitt for å hente noe først. Jeg så ikke noe galt i å bli med inn, forklarte jenta i tv-programmet.

Hun vil ikke gå i detalj på hva som skjedde inne på rommet.

- Det var et overgrep hvertfall, sa hun lavmælt.

Etter det jenta oppfattet som et overgrep, ble hun sittende i hotellgangen i sjokk.

Terje Søviknes ville ikke gå i rette med 17-åringen. Men han fastholdt at han ikke var klar over jentas alder, han avviste også at han skal ha kjøpt alkohol til henne.

Kort tid etter landsmøtet får jenta psykiske problemer. Hun blir lagt inn på psykiatrisk sykehus, havner i et alvorlig rusmisbruk og ser ikke vitsen med å leve lenger. Nå har hun fått hjelp og er på bedringens vei, men hun er fortsatt ikke i stand til å tilgi Søviknes. Det har Os-ordførerens kone klart.

- Jeg har tilgitt min mann. Det var en engangsting, mener fru Søviknes.