22. juli-markeringen:

- Det var et politisk angrep

- Terroren rammet uskyldige, men den var ikke blind, sa Jens Stoltenberg i Oslo domkirke under torsdagens markering av tiårsdagen for terrorangrepene mot Regjeringskvartalet og Utøya.

PREGET: Tidligere statsminister, Jens Stoltenberg, taler i Oslo domkirke ti år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I dag minnes vi 77 mennesker som ble brutalt drept. Åtte av dem i Regjeringskvartalet, demokratiets hjerte. På jobb for land og folk.

Det sa Jens Stoltenberg under markeringen i Oslo domkirke på tiårsdagen for terrorangrepene torsdag. NATO-generalsekretæren var statsminister da terroren mot regjeringskvartalet og Utøya rammet for ti år siden.

- 69 på Utøya, demokratiets framtid. Ungdommer samlet til sommerleir. Sammen var de det fineste uttrykket for vårt åpne folkestyre. Vi savner dem alle, sier Stoltenberg videre, og fortsetter:

- Terroren rammet uskyldige, men den var ikke blind. Målet var AUF og Arbeiderpartiet. Det var et politisk angrep, mennesker ble drept på grunn av sine meninger. Hensikten var å forandre landet vårt med vold. Derfor var det også et angrep på hele Norge.

- Hatet er der fortsatt

Hatet er her fortsatt, mener Stoltenberg.

- Det så vi da minnesmerket etter Benjamin Hermansen ble skjendet på det groveste. Det så vi da Johanne Zhangjia Ihle-Hansen ble drept på grunn av hudfargen sin, og Al-Noor-moskeen i Bærum ble angrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer