Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var et stort, idiotisk feilsteg

The Suns PR-sjef med «verdens verste unnskyldning» etter toppløskrangel.

HØSTET STORM: Dette er altså Dylan Sharpes omstridte tweet der han lar torsdagens side 3-modell Nicole blunke til fire av journalistene som var mest pågående for en kommentar til «nedleggelsen» av side 3 - samt en Labour-politiker som ikke har noe med saken å gjøre. Faksimile: TWITTER
HØSTET STORM: Dette er altså Dylan Sharpes omstridte tweet der han lar torsdagens side 3-modell Nicole blunke til fire av journalistene som var mest pågående for en kommentar til «nedleggelsen» av side 3 - samt en Labour-politiker som ikke har noe med saken å gjøre. Faksimile: TWITTER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Hei. Jeg heter Dylan Sharpe. Til daglig er jeg PR-sjef for The Sun, men dere kjenner meg kanskje som et 'k*ktryne', 'f*tte' eller 'den skumleste fyren på Twitter'. Dette er min historie.»

The Suns PR-sjef Dylan Sharpe har vært i vinden denne uka. Først på grunn av sin taushet rundt at avisa hans for første gang på 45 år ikke trykte de beryktede puppebildene på side 3 på tre dager. Så, etter at store deler av øvrig britisk presse hadde erklært side 3 for død og begravet, var alt tilbake ved det gamle i går, da «Nicole (22) fra Bournemouth» viste seg fram.

Massiv fordømmelse Sharpe, som i løpet av uka var blitt temmelig upopulær blant britiske journalister på grunn av sin ikke-respons, fant ut at han skulle peke nese til fire av dem, pluss Labour-politiker Harriet Harman. På toget på vei til jobben postet han like godt et bilde av puppemodell Nicole som blunker - med de fem nevnte personene som mottakere.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og Sharpe møtte massiv fordømmelse for stuntet.

«Jeg er sikker på at moren din er ordentlig stolt av deg nå, Dylan. Jeg vet at jeg ville vært det», skriver Sky News-anker Kay Burley, en av journalistene oppgitt som mottaker av tweeten. «Du tvitrer bilder av toppløse damer til politikere og journalister. Skikkelig voksent», skriver BBC-reporter Jess Brammar.

Pussig tirade Sharpe bestemte seg for å legge seg langflat, og postet en lang unnskyldning på Buzzfeed. Men avisa Independent spør seg om ikke PR-sjefen skulle hatt litt PR-rådgivning selv - og utroper innlegget til «en kandidat til tidenes verste unnskyldning».

Hvorfor? Fordi The Suns ansikt utad tilsynelatende kaster alle sosiale filtre og all fintfølelse på dynga og kommer med en heller pussig tirade før han i det hele tatt kommer til poenget, jf. det innledende sitatet i denne artikkelen. Og videre:

«Twitter hadde bestemt seg for at jeg hadde gjort det for å ydmyke, angripe, undertrykke. Klokka 10 hadde jeg fått 500 flere følgere, en hatkampanje og en parodiprofil.»

«Ved middagstider mottok jeg drapstrusler og ble fortalt at jeg var den frykteligste personen som noensinne har levd. Jeg lot Twitter være Twitter i noen timer.»

- Idiotisk Til slutt kommer han til sin beklagelse, først og fremst overfor politiker Harriet Harman, som overhodet ikke var innblandet i side 3-saken.


«Det var en stort, idiotisk feilsteg», erklærer han.

Mot slutten sier han seg skyldig i skadefryd, og bedyrer at han aldri mente å fornærme noen.

«Jeg vil unnskylde overfor alle jeg @-et (adresserte) i tweeten. Det skulle være morsomt, men jeg feilbedømte åpenbart. Nå gjenstår det å se om Twitter kan tilgi like raskt som det kan hate ...»