Ti år etter 22. juli:

- Det var et stort sjokk

Line Nærsnes ble verdenskjent etter 22. juli. Bildene av henne gikk verden rundt.

BLE KJENT: Line Nærsnes jobbet i Justis- og beredskapsdepartementet da bomben gikk av. Hun fikk en pinne gjennom hodet, men kom fra hendelsen uten større skader. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
BLE KJENT: Line Nærsnes jobbet i Justis- og beredskapsdepartementet da bomben gikk av. Hun fikk en pinne gjennom hodet, men kom fra hendelsen uten større skader. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NYDALEN (Dagbladet): - I dag har jeg egentlig brukt dagen på samme måte som vanlig. Etter markeringen i Regjeringskvartalet møttes vi til en kopp kaffe, før vi dro opp hit hvor det har vært en samling for de ansatte som jobber her nå, samt de som jobbet i depertamentent da det smalt.

Det har gått ti år siden terrorangrepene i Regjeringskvartalet og på Utøya. Da bomba smalt satt Line Nærsnes i høyblokka og jobbet med en stortingsmelding. Den daværende rådgiveren i Justis- og beredskapsdepartementet hadde satt vinduet på gløtt.

- Jeg husker at det var veldig klamt ute. Rett etter at det smalt tok det veldig kort tid før jeg traff kollegaen min Knut. Vi bestemte oss for at vi skulle ut. Det gikk veldig fort for vår del, men for mange andre var det veldig utfordrende å komme seg ut, sier hun.

Flere tekstmeldinger

Trygt ute på gata gikk det ikke lang tid før Nærsnes ble møtt av flere leger. Hun ble sendt rett til legevakta.

- Det var flere som hadde sagt til meg at jeg hadde en pinne stående ut fra panna. Selv visste jeg ikke hvordan jeg så ut, men da jeg våknet i sykesenga 23. juli lå det flere tekstmeldinger på mobilen min. Blant annet var det en som skrev at jeg måtte gi mora mi klar beskjed om å ikke lese VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer