FORFATTER: Paula Broadwell, her fotografert tidligere i år i forbindelse med lanseringen av biografien om David Petraeus, navngis nå som kvinnen Petraeus var utro med. Foto: AP Photo/The Charlotte Observer, T. Ortega Gaines/ NTB scanpix
FORFATTER: Paula Broadwell, her fotografert tidligere i år i forbindelse med lanseringen av biografien om David Petraeus, navngis nå som kvinnen Petraeus var utro med. Foto: AP Photo/The Charlotte Observer, T. Ortega Gaines/ NTB scanpixVis mer

- Det var FBI som avslørte at CIA-sjefen var utro med kvinnen som skrev biografien hans

Paula Broadwell skrev biografien «All in» om CIA-sjef David Petraeus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): CIA-direktør David Petraeus tok i går kofferten og gikk fra sin stilling fra Langley (CIA-hovedkvarteret) etter å ha innrømmet utroskap.

«I går ettermiddag dro jeg til Det hvite hus og ba presidenten om tillatelse til å gå av som direktør for CIA på grunn av private årsaker. Etter å ha vært gift i 37 år, utviste jeg ekstremt dårlig dømmekraft ved å innlede et utenomekteskapelig forhold. Slik oppførsel er uakseptabel, både som ektemann og som toppleder for en organisasjon som dette.» skrev han i sitt avskjedsbrev.

Han har ledet USA i krig både mot Irak og Afghanistan, og det var ventet at han skulle fortsette i sin stilling som CIA-sjef inn i Barack Obamas andre periode som president.

- FBI avslørte Elskerinnen pekes ut å være kvinnen som skrev biografien om ham - Paula Broadwell. Ifølge Fox News ble forholdet avslørt på grunn av en FBI-etterforskning. Organet skal ha etterforsket en helt annen og større sak da de nærmest snublet over forholdet. Navnet til Broadwell kom opp under etterforskningen. FBI fulgte sporet og underveis ble sidespranget avslørt. Ifølge Fox News skal FBI ha vært noe bekymra for om Petraeus var et offer for noe, men la denne teorien raskt bort.

I går innrømmet han utroskapet.

«I ettermiddag har presidenten med storsinn akseptert min avskjed. Nå som jeg forlater Langley (CIA-hovedkvarteret), vil jeg at dere skal vite at det har vært en ære og et privilegie å jobbe med dere, tjenestemenn i vårt lands hemmelige tjeneste. En arbeidsplass som er ekstraoridinær på alle måter.

Dere har gjort fremragende arbeid gjennom utallige vitale oppdrag i min tid som direktør, og jeg er dypt takknemlig for dette.

Teddy Roosvelt sa en gang at den største gaven i livet er muligheten til å arbeide hardt med noe som er verd å arbeide for. Jeg vil alltid verdsette muligheten til å gjøre dette med dere, og vil alltid angre på omstendighetene som gjorde slutt på det.

Takk for deres fremragende tjeneste for landet, og lykke til videre med de viktige utfordringene landet og etterretningstjenesten står overfor i fremtiden.
Med beundring og takknemlighet»

SVEKET: Petraeus er her fotografert sammen med sin kone Holly Petraeus. Foto: AP /Susan Walsh / NTB scanpix
SVEKET: Petraeus er her fotografert sammen med sin kone Holly Petraeus. Foto: AP /Susan Walsh / NTB scanpix Vis mer

David H. Petraeus» heter det i avskjedsbrevet sendt til Obama.

Obama benyttet i går anledningen og takket Petraeus for lang og tro tjeneste.

- David Petraeus har tjent USA på en fremragende måte i flere tiår. Han er en av vår generasjons fremste generaler, og har bistått vårt forsvar i tilpasse seg nye utfordringer og har ledet våre menn og kvinner i uniform i Afghanistan og Irak, hvor han hjalp oss føre disse krigene mot en ansvarlig slutt, skrev Obama.

- David Petraeus har gjort vårt land både tryggere og sterkere, sa Obama.

- Mine tanker og mine bønner går til David og Holly Petraeus, som har bidratt så mye for å hjelpe andre militærfamilier gjennom hennes eget arbeid, sier Obama.  

David Howell Petraeus ble født 7. november 1952 og var en av USAs mest profilerte generaler før han ble utnevnt som CIA-sjef 6. september 2011.

AVGÅTT: Obama må nå finne seg en ny CIA-sjef. Foto. AP /J. Scott Applewhite / NTB scanpix
AVGÅTT: Obama må nå finne seg en ny CIA-sjef. Foto. AP /J. Scott Applewhite / NTB scanpix Vis mer