«Det var først da jeg reiste meg at jeg sa: Wow, ble jeg truffet av en buss?»

Nick (18) snakker ut om sjokket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske studenten Nick Engmann hadde hellet med seg da han ble meiet ned av en rutebuss i Austin i Texas tidligere i vår.

Under en tradisjonsrik markering av at skolesemesteret var over, kjempet studentene ved University of Texas en krig med skumgummisverd ute i gatene ved skolen.

Videoen over viser deg hva som skjedde da Engmann bestemte seg for å krysse gata. Klippet har gått verden rundt til skrekk og advarsel siden. Engmann løper ut i gata, men bussen som kommer med god fart klarer ikke å stoppe og kjører han rett ned.

Nå har Engmann for første gang snakket ut om krasjen.

- Utrolig heldig - Jeg er utrolig heldig som er i live, sier han til ABC News.

Han visste ikke hva som traff ham før han lå på bakken og så opp.

- I det ene øyeblikket var jeg virkelig glad for å være der med vennene mine og i ferd med å krysse gata. I det neste lå jeg på bakken, og var veldig forvirra. Jeg trodde først at noen hadde dyttet meg overende. Det var ikke før jeg reiste meg at jeg så bussen og uttrykkene til de rundt meg at det gikk opp for meg. Da sa jeg: «Wow, ble jeg truffet av en buss?»

- Må være mer forsiktig Bussjåføren hadde vært ansatt i selskapet i over 20 år og hadde ingen uheldige hendelser på samvittigheten. Han ble bøtlagt for å ha kjørt på rødt lys, men ifølge ABC viser videoen fra kameraet inne i bussen at han faktisk kjørte på gult lys.

- Vi må stole på videoen fra inne i bussen fordi den viser nøyaktig hva vår sjåfør så, sier Jessica Vess i busselskapet.

Føreren kommer nå til å kjempe for å slippe boten, mens Nick Engemann kom fra det hele med bare et par skrubbsår og ikke minst en lærepenge for livet.

Moralen er:

- Å være mer forsiktig vil jeg absolutt si, sier Nick.